advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Actueel nieuws
Archief Posthumus in het nieuws:
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 •  

  2005
  Natuurwerkdag trekt tienduizend bezoekers
  anp | Gepubliceerd op 05 november 2005, 22:47
  Laatst bijgewerkt op 09 november 2005, 22:59

  MEPPEN - Landschapsbeheer Nederland organiseerde zaterdag voor de vijfde keer samen met andere natuurorganisaties de nationale Natuurwerkdag. Op 265 locaties door heel het land kon worden gewerkt aan de natuur.

  In totaal hielpen 10.000 vrijwilligers mee. Tijdens de eerste editie van de natuurwerkdag in 2001 waren dat er iets meer dan duizend.

  In Drenthe zorgt Landschapsbeheer Drenthe voor de coördinatie van deze dag. Op 25 verschillende plaatsen door de hele provincie werden natuurterreintjes opgeknapt. Een van de locaties was jeneverbesstruweel de Palms bij Meppen.

  Per huifkar werden ruim zestig vrijwilligers, variërend in leeftijd van zeven tot zeventig jaar, naar de 5 hectare grote locatie in Meppen (gemeente Coevorden) gebracht. De jeneverbes wordt ook wel de cypres van het noorden genoemd. Jeneverbesstruweel de Palms is een unieke locatie in Nederland. Het is een van de plaatsen in Drenthe waar de beschermde groene struik te vinden is. De afgelopen zestig jaar komen er echter weinig tot geen nieuwe struiken bij waardoor de bes met uitsterven wordt bedreigd. Reden genoeg om er extra aandacht aan te besteden, aldus coördinator Pieter Posthumus.

  Meppen is een jeneverbesdorp bij uitstek. De bewoners van Meppen zijn nauw betrokken met de jeneverbes of palm zoals de bes in Drenthe wordt genoemd. Van oudsher werden de takken in het dorp gebruikt voor versieringen tijdens bruiloften en dorpsfeesten.
  Bron: Dagblad van het Noorden


  14 september 2005, Trouw.
  In de Schiedamse parkmoord hebben justitie en politie in alle stadia grove en verwijtbare fouten gemaakt, concludeert de Commisie-Posthumus.
  Commissievoorzitter F. Posthumus: ,,Vanaf de bekentenis van B. werden alle onderzoeksrichtingen stopgezet.” Dat was een foute beslissing, zei hij bij de presentatie gisteren. B. is een labiele, pedofiele man, die zeer beïnvloedbaar is. Dat wist ook het rechercheteam. ,,Het is waarschijnlijk dat er daderkennis door de politie aan hem is doorgegeven”, zei Posthumus gisteren. (Frits Posthumus).

  13 september 2005, NRC Handelsblad.
  DEN HAAG, 13 SEPT. Een aaneenschakeling van slordigheden en beoordelingsfouten bij politie en justitie in de zaak-Nienke heeft ertoe geleid dat de verkeerde man werd veroordeeld.
  Dat blijkt uit het vanmorgen gepresenteerde evaluatieonderzoek van advocaat-generaal F. Posthumus naar het optreden van politie en justitie in de Schiedamse moordzaak. (Frits Posthumus).

  ANP: De commissie die het optreden van politie en justitie onderzocht in de moordzaak van Nienke, concludeert dat er sprake is van een aaneenschakeling van slordigheden en beoordelingsfouten. Advocaat-generaal F. Posthumus presenteerde het onderzoek dinsdag. (Frits Posthumus).

  Zondag 11 september 2005 Opeinde
  Invallers leidden ONT naar winst
  ... De mannen uit Stavoren beschikken over enkele spelers met een knappe pass over afstand en daarmee werd het spel steeds snel verlegd richting ONT doelman Jan Arend Posthumus. Maar die begon met waar hij vorige week stopte, met goede reddingen.
  Lees een verslag van de hele wedstrijd op: Waldnet

  Zondag 04 september 2005 Heerenveen
  ONT - Heerenveense Boys: 1-1
  ... De wedstrijd was nog maar koud begonnen of ONT doelman Jan Arend Posthumus moest al handelend optreden. Balverlies op het ONT middenveld bracht Gerlof Baas in balbezit. Zijn schot kon door Posthumus net over de lat worden getikt.
  Lees een verslag van de hele wedstrijd op: Waldnet

  20 augustus t/m 26 augustus 2005, VPRO Gids. Rubriek Brieven:
  Zomergasten
  Wat een mooie uitzending was dat met Robbert Dijkgraaf. Connie Palmen moet er heel wat leeswerk voor gedaan hebbben, ze had zich uitstekend voorbereid. Les krijgen van Robbert Dijkgraaf lijkt me een groot voorrecht, al had hij van mij wel iets uitgebreidere uitleg mogen geven over de fractalen.
  Ik heb echt aan mijn stoel gekleefd gezeten.

  Truus Posthumus


  Mededeling websitebeheerder:
 • Fractalen (fractals) zijn alleen op internet te bewonderen, zie Benoit Mandelbrot
 • Voor het hoe en waarom: De afdeling fractalen
 • Fractals en
 • Meetkunde (o.a. fractalen)

  15 augustus 2005, de Volkskrant. 'Ik wijs toeristen ook op mooie plekken in Limburg' door Ron van Gelderen. Uit de serie 'Wat doet Nederland op maandagochtend om 11.11 uur?'. 'Geboren Volendammers noemen ons jassen.' (Lennie Posthumus).

  18 januari 2005, de Stentor Deventer Dagblad. EHL wijst komst Dalton af
  door Karel van Delft. (Sandy Posthumus Meyjes) Uit de krant

  15 januari 2005, de Stentor Deventer Dagblad. Plan voor dependance Daltoncollege in Deventer
  door Ingrid Willems. (Sandy Posthumus Meyjes) Uit de krant


 • Actueel nieuws

  Google


  Posthumus in het nieuws:
  - Actueel nieuws
  Archief Posthumus in het nieuws:
  - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999
  Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.