advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007
- 2006

LINKS

Archief Posthumus in het nieuws:
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 •   April 2007
  Chess players make their moves
  The Sun Times, Local News - Sunday, April 29, 2007 , www.owensoundsuntimes.com/webapp/sitepages/

  Michael Osborne from Thornbury captained his Beaver Valley Community School senior team to victory at the Grey-Bruce School Team Chess Tournament.

  The tournament, held Friday at Hillcrest Elementary School in Owen Sound, drew 113 players on 28 teams from 14 elementary schools.

  Osborne, a Grade 7 student, is currently ranked 15th in his age group by the Chess’n Math Association of Canada. He won four of his games and lost two at the day-long event. Teammate Patrick Kehoe, also in Grade 7, also played to a four-win/two-loss record. Dan Halos, also in Grade 7 and playing in his first tournament, won two games, tied one and lost three. Rounding out the team was Karen Kehoe, a Grade 6 student, who won five games and lost one.

  Second in the senior division was the Notre Dame School team captained by Liam Davies and including Chris Hatcher, Austin Hatcher and Andre Chiasson.

  Third place went to the L’ecole St. Dominique Savio foursome of Mikyle Romanowich, Taran Gowers, Alexander Romanowich and Nathaniel Perrault.

  The intermediate division was won by the Bayview Public School team captained by Nicky Grewel and including Mackenzie Hendry, Connor Wray and Scott Jeffries.

  Second place honours went to the Bayview team led by Braden Boley and rounded out by Josh Yates, Matthew Vokes and Ryan MacIntyre-Newel.

  Don Gowan captained his Arran Tara Elementary School team to third place, with Jamie Robinson, Brett Posthumus and Cyndi Buckton rounding out the squad.

  The junior division was won by Brant Township Central School from Walkerton with captain Lucas Edgington, Christopher Cormack, Phoenix Eyre and Derek Merchant.

  Second went to the Flesherton Macphail Memorial Elementary School foursome of Sarah Reburn, Logun Walsh, Ben Leonard and Nelson Kenwell.

  They edged out their fellow Macphail team of Travis Magee, William Stewart, Devon Winget and Tommy Pritchard, who finished third.


  Budget jurk Edsilia niet groot genoeg
  29 apr 2007, www.telegraaf.nl/prive/
  door Richard van de Crommert
  AMSTERDAM - Songfestival-deelneemster Edsilia Rombley (29) zal ons land, over twee weken in Helsinki, vertegenwoordigen in een theatrale jurk van kostuumontwerper Tycho Boeker. Edsilia zal een beetje gaan lijken op sexy Beyoncé...

  Tycho tekende de afgelopen jaren ook voor de aankleding van onder andere popgroep Within Temptation en illusionist Hans Klok. De laatste doorpas was vorige week: "Het is een heel bewerkelijke jurk geweest. En we bleven bezig. Eergisteren heb ik nog vier keer de sluiting van de jurk aangepast."

  De outfit van een artiest is een belangrijk ding bij het Songfestival. " Er kijken zoveel mensen naar het evenement. En die zitten ook heel erg naar het plaatje te kijken." Edsilia is zelf op Tycho afgestapt. Negen jaar geleden, toen ze Nederland ook al vertegenwoordigde, zocht de NOS een jurk voor haar uit. Dit keer wilde ze het in eigen hand houden.

  "Met vier mensen hebben we ons beziggehouden met het kostuum, dat een beetje couture uitstraling heeft gekregen", vertelt Tycho. " Behalve Edsilia en ik waren dat Manon Meijers en borduurster Joyce Postumus."

  "Hoe de jurk er precies uit ziet is natuurlijk geheim", vertelt de ontwerper. Wel zegt de Amsterdammer dat het iets heel anders wordt dan de jurk van negen jaar terug. "Oké, het wordt theatraal. Maar niet goud! " En dan mysterieus: "We hebben het nu op een Beyoncé-achtige manier opgelost."

  Er zijn wel problemen geweest met het budget voor de jurk. "Dat was groot, maar toch niet groot genoeg," biecht de ontwerper op. Het is met een beetje passen en meten opgelost. Tycho gaat woensdag 2 mei niet met Edsilia mee naar Helsinki. "De styliste gaat mee. Ik blijf hier achter om aan de kostuums van De Toppers te werken. Ook dat moet spectaculair worden."


  Meer vrijwilligers, minder uitblinkers bij lintjesregen
  28 apr 2007, www.pzc.nl/internationaal/binnenland/
  DEN HAAG (GPD) – Uitblinkers in hun vak zijn vrijdag minder vaak geridderd bij de jaarlijkse lintjesregen. Hun aantal is in vergelijking met 2006 met 53 afgenomen tot 208. Opvallend is de terugval in het aantal gedecoreerden in de exclusieve Orde van de Nederlandse Leeuw: slechts dertien mensen viel die eer te beurt, onder wie filmregisseur Paul Verhoeven en tv-presentator Paul de Leeuw. Vorig jaar bedroeg hun aantal nog negentien.
  . . .
  Ybo Buruma, hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is een van de weinige wetenschappers die ditmaal is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Buruma geldt als een belangrijke adviseur van de overheid. Zo was hij betrokken bij de parlementaire enquête naar de omstreden opsporingsmethoden van de politie (IRT-affaire) en is hij voorzitter van de commissie Posthumus-II die afgesloten strafzaken onderzoekt op eventuele fouten van justitie.
  . . .
  Het hele bericht op: Provinciale Zeeuwse Courant


  Meidenfilm voor jongens?
  do 26 apr 2007, Auteur: Wieteke Posthumus, www.telegraaf.nl/film/
  AMSTERDAM - Een multimediale première is nieuw in de filmwereld en dus heeft 'Honeyz' de primeur tegelijkertijd de bios in te gaan en op dvd te verschijnen, en ook nog te downloaden is op internet en mobiele telefoon.

  Vervelend neveneffect van die noviteit: driekwart van de bioscopen is afgehaakt vanwege een gebrek aan vertrouwen in dergelijk geëxperimenteer. Dan het verhaal: beste vriendinnen Eva (Anna Speller, bekend van K-otic) en Renske (Monique van der Werf van jeugdsoap Zoop) verstoppen zich na sluitingstijd in de Amsterdamse Bijenkorf. Een vrijwillige opsluiting met slechts één doel: het warenhuis op stelten zetten.

  De tieners doen zich te goed aan taart, wijn, make-up en merkkleding. Houden een parfumgevecht en scheuren met een fiets door het luxe warenhuis. Tot de meiden betrapt worden door de nachtwaker (zanger Peter Beense) en het verhaal een andere wending krijgt...

  Het gefilmde nachtje Bijenkorf is geschikt gevonden voor vooral meiden vanaf acht jaar. Maar het lijkt of regisseur en scenarioschrijver Tom Six na vijftig minuten meidenfilm doorslaat in zijn enthousiasme. Best een grappige film verder hoor, maar zijn zoenende tienermeisjes niet veel interessanter voor jongens?


  Statistici rekenen zich rot over strafzaak-Lucia de B.
  woensdag 25 april 2007, Auteur: Kees Versluis, www.intermediair.nl/
  Over twee maanden valt het besluit of de geruchtmakende strafzaak tegen Lucia de B. wordt heropend. De verpleegster kreeg levenslang wegens moord. Haar veroordeling, aanvankelijk op basis van kansberekeningen, brengt sinds kort wiskundigen in rep en roer. ‘Iedereen is zijn eigen Lucia-sommen aan het maken.’

  Direct bewijs
  Reconstructie van een gerechtelijke dwaling
  Lucia-statistiek
  Dossiers doorspitten
  Geen harde getallen
  Wiegendood

  ‘Sinds een jaar ben ik er ervan overtuigd dat de veroordeling van Lucia de B. heel erg verkeerd is’, zegt Richard Gill, hoogleraar mathematische statistiek in Leiden. ‘Ontluisterend, de vooringenomen houding van de rechter tijdens het hoger beroep in 2004’, oordeelt Ronald Meester, hoogleraar kansrekening aan de Vrije Universiteit. ‘Ik vind dat het proces moet worden herzien’, aldus emeritus hoogleraar Willem van Zwet, de éminence grise van de Nederlandse statistiek.
  Waar het over gaat: nadat de half jaar oude baby Amber op 4 september 2001 in het Haagse Juliana Kinderziekenhuis onverwacht was overleden, oordeelde de directie dat het wel heel verdacht was dat verpleegster Lucia de B. weer eens dienst had toen het misging. Dat was ook het geval geweest bij veel andere sterfgevallen en reanimaties. Het ziekenhuis nam contact op met andere Haagse hospitalen waar Lucia had gewerkt en na een inspectie van hun archieven kwamen zij tot dezelfde slotsom. Twaalf dagen later werd aangifte gedaan van vijf moorden en vijf pogingen tot moord.

  Lees alle hoofdstukken op: intermediair.nl


  Schiedammer Parkmoord: trial (and error) by media
  22 april, 2007 Rinke Bok, www.denieuwereporter.nl/
  In 2005 leggen de media bloot dat er op grote en grove schaal door politie en justitie is geblunderd en zelfs misleid in de zaak rond de ‘[1] Schiedammer Parkmoord’. Na een onderzoek blijven justitie en politie buiten schot. De aandacht van de pers gaat uit naar een van de getuigen-deskundigen in de zaak: [2] Ruud Bullens. Volgens Rinke Bok, hoofdredacteur van het [3] NVO-Bulletin (het huisorgaan van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen NVO), maakte de pers deze Bullens tot zondebok. “De media praatten elkaar na en Barbertje moest hangen.”

  Een onschuldige zat vier jaar lang vast voor misbruik en moord op de tienjarige Nienke. Het medeslachtoffer, haar toen elfjarige vriendje Maikel, raakte gewond maar kon uiteindelijk ontkomen door zich dood te houden. Jaren later bekende een ander dat híj de dader was van het misdrijf. Er volgde een onderzoek door de Commissie Posthumus.
  Na het rapport van deze commissie bleven justitie en politie buiten schot. Wel werd de politieman die de onregelmatigheden in het omgaan met het technisch bewijs in arren moede aan de pers meldde, ontslagen, maar daarover werd in de media weinig meer bericht.
  Dan doemde het beeld op van een van de getuige-deskundigen in de zaak: Ruud Bullens, op wie alle onvrede zich leek te gaan richten. Met gretigheid werd Bullens in een aantal media-uitingen tot boeman gemaakt.
  Daarbij werd niet altijd een juiste weergave van de feiten gegeven en gebeurtenissen werden in een verkeerde volgorde geplaatst. Bij herhaling. De media praatten elkaar na en Barbertje moest hangen.

  Feiten en volgorde
  Op 22 juni 2000 vond de poging tot moord op Maikel en de moord op Nienke in het Beatrixpark in Schiedam plaats. Maikel was gewond, maar overleefde. Op 23, 25 en 27 juni werd hij als getuige verhoord. De moordenaar was op dat moment nog op vrije voeten. Tot dan toe was Ruud Bullens niet bij de zaak betrokken. Dat gebeurde pas bij de volgende drie verhoren op 4, 7 en 12 juli.
  Op 7 juli vindt de nagespeelde verwurging plaats, die later voor zoveel opschudding zou zorgen. Bullens bereidde Maikel voor op de verhoren en hield daarna met hem een debriefing. Omdat de zaakofficier meer inzicht wilde hebben in de persoonlijkheid van Maikel, ‘op het oog volstrekt normaal en vrolijk functionerend ’, werd Bullens gevraagd een persoonlijkheidsonderzoek uit te voeren. Dat vond plaats op 13 (tests) en 19 juli 2000 (gesprek). Van het gesprek werd de opname aan justitie overhandigd.
  Die laatste handelwijze werd door het College van Toezicht van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen NVO veroordeeld. Los van de procedure is ook de inhoud belangrijk: op basis van dit gesprek en de overige onderzoeksgegevens oordeelde Bullens nu juist dat er geen aanwijzingen naar voren kwamen dat Maikel zelf een actieve rol speelde bij de gebeurtenissen in het Beatrixpark. Het is een essentiële conclusie die noch in het rapport Posthumus, noch in vele commentaren en media-uitingen zou terugkeren.

  Met dit rapport is het onderzoek van Bullens afgerond en is het contact tussen hem en Maikel beëindigd. In augustus rezen er twijfels over de toedracht van de gebeurtenissen in het Beatrixpark. Op 5 september werd Kees B. aangehouden en op 14 september en 13 oktober werd Maikel opnieuw verhoord, waarbij hem werd voorgehouden te liegen. Anders dan vaak wordt gedacht is Bullens hier dus al lang niet meer bij betrokken.

  Het beeld in de media
  Aanvankelijk richtten de pijlen van de media zich op politie en justitie. Er leek door journalisten onbevooroordeeld research te zijn gepleegd en feitelijk verslag te zijn gedaan. Netwerk van 5 september 2005 bracht het onthutsende relaas van hoe er selectief met DNA-bewijs werd omgesprongen. Honderden justitiemedewerkers konden in een cursus horen dat het bewijs in de Schiedammer Parkmoord niet volledig was en dat er dus een onschuldige vastzat. Ze deden niets.

  Zembla bood op 28 september 2005 [4] een reconstructie van wat er misging bij de opsporing en veroordeling. De opsporing van Zembla zelf was indrukwekkend. Ze wisten onder andere de hand te leggen op tiplijsten en verklaringen van directe getuigen. Zelfs de onterecht veroordeelde dader en de moeder van de echte dader kwamen in beeld. De schuldigen voor het falende opsporingsbeleid kreeg Zembla niet voor de camera en ze bleven daarmee zonder gezicht. In deze uitzending, noch in de Netwerk-uitzending, werd Bullens zelfs maar genoemd.

  Morele verontwaardiging leidde tot fouten
  In de uitzending van Zembla van 20 april verscheen hij echter meer dan levensgroot in beeld. Met een foto die nog verschillende malen op zou duiken als achtergrond bij tv- programma’s over dit onderwerp. Zembla zette hem als ‘kwaaie Pier’ neer in door acteurs nagespeelde scènes. Het moreel (voor)oordeel droop er vanaf. Er werden ‘deskundigen’ opgevoerd, maar aan een van hen werd gevraagd hoe hij (in een hypothetisch geval) ‘als vader’ zou reageren. Als een andere deskundige het heeft over ‘regels’ waar Bullens zich niet aan zou hebben gehouden, wordt niet doorgevraagd. Achteraf bleken die ‘regels’ niet te bestaan of waren ze niet van toepassing.

  In het programma ‘[5] Woestijnruiters’ op 30 april werd prof. dr. Wagenaar geconfronteerd met de vraag waarom hij het in de krant voor Bullens opnam. Als toelichting voor de rol van Bullens werd een fragment van Zembla getoond. Wagenaar legde uit dat deze documentaire geen goede voorstelling van zaken gaf en corrigeerde met vasthoudendheid de interviewers: Bullens nam alleen deel aan drie, niet aan dertien verhoren, en ze vonden plaats vóórdat Maikel in tweede instantie voor leugenaar werd uitgemaakt. Hij uitte ook stevige kritiek op de deskundigen die in Zembla aan het woord kwamen.

  In een uitzending van ‘[6] Pauw & Witteman’ op 27 oktober 2006 werd de vader van Maikel en zijn advocaat om een reactie gevraagd op de uitspraak van het College. Opnieuw werden delen van Zembla als illustratiemateriaal gebruikt. ‘We hebben even kort de zaken op een rij gezet.’ Bij een tweede fragment gaf Jeroen Pauw aan dat de wurgscène en de politieman hier ‘even nagespeeld’ waren. Na het fragment vulde Witteman aan dat ook ‘de psychiater’ was nagespeeld.

  Maar ook hier werd gesproken over dé verhoren en moet de vader van Maikel met steun van zijn advocaat de interviewers erop wijzen dat ze de volgorde van gebeurtenissen door elkaar haalden. De vader van Maikel pleitte hier voor herziening van de regelgeving voor het verhoor van kinderen.

  Achtenswaardige media
  Hoe komt het toch dat Bullens door achtenswaardige media zo hardnekkig als verachtelijk werd neergezet? Was de verleiding te groot om mee te gaan op een deels zelf ontketende storm van morele verontwaardiging en mocht daarmee de stijl en zorgvuldigheid van de berichtgeving worden aangepast?
  In een commentaar op het rapport van de Commissie Posthumus in het Nederlands Juristen Blad stelt emeritus hoogleraar strafrecht Tom Schalken:

  ‘Als er ooit van buitensporigheid in mediazaken sprake is geweest, dan toch wel in dit geval, ook in verhouding tot de OM-leden die wel een verwijtbare bijdrage aan de rechterlijke dwaling hebben geleverd.’, vooraf gegaan door: ‘Mij lijkt dat mediaspecialisten zich eens over deze zaak zouden moeten buigen om uit te zoeken hoe het kan dat een omstreden kwestie (al of niet ingrijpen) - die geen enkele directe of causale relatie heeft met totstandkoming van de rechterlijke dwaling - zoveel publieke en negatieve aandacht heeft gekregen dat daardoor de betrokken deskundige professioneel (ongetwijfeld ook persoonlijk) zwaar werd beschadigd.

  Schalke deed deze oproep in november vorig jaar. Voor zover ik weet is die handschoen nog niet opgepakt.

  Het was juist wat stiller geworden rond deze affaire. Maar Mischa Cohen en Marian Huskens deden het in Vrij Nederland van 24 maart jongstleden nog eens dunnetjes over. In het twaalf pagina’s tellende artikel ‘[7] Bullens’s Blunders’ met alweer diezelfde foto van Bullens, voegen ze er nog wat ongefundeerde en onjuiste gevolgtrekkingen aan toe. Zoals de bewering dat Kees B. op basis van de rapportages van Bullens onschuldig werd veroordeeld. Geen ‘Trial by media? Het intro van het artikel sluit af met…’óf is er sprake van een daderpatroon?’


  Questions for Portage Public Schools Board of Education candidates: Dale Posthumus
  Friday, April 20, 2007, www.mlive.com/news/kzgazette/
  We asked the eight candidates who are running for two four-year seats on the Portage School Board questions related to issues facing the board. Here are their answers.

  Dale Posthumus
  Age: 52
  Address: 7439 Byrne Court.
  Education: Bachelor's in finance, Western Michigan University.
  Occupation: Owner of Air Filter & Equipment Inc.
  Incumbent: No.

  What will be your top priority if elected? How would you address it?

  Portage Public Schools must regain its position as the destination-school district for families, educators and administrators in southwestern Michigan. The first order of business for our board and administration is to formulate a vision and comprehensive master plan for the future of Portage Public Schools. We need to look one, five, 10, 20, even 50 years into the future and set a course to make Portage Public Schools a world-class school system. Facility and technology improvements are the top priority.

  What are your qualifications to serve on the school board?

  I'm an experienced, successful local business owner and a third generation resident of Portage. I have contacts and relationships with district stakeholders and the business community. These relationships will be vital as we work together to make Portage Public Schools the pre-eminent school district in the region. I'll work to keep the district the centerpiece of economic development in Portage to positively impact residential property values and the economic vitality of the region.

  Should the district go back to voters for a bond issue? If so, what should the district do differently, if anything?

  Yes, but to pass the millage the district's leadership must share their vision and master plan for the future in ways that allow buy-in by our voters. Trust in the plan must be established to allow a majority of stakeholders, public and private, to see the future in the same way. Our leaders must form public-private partnerships to achieve goals that go beyond bond requests and keep the voters fully informed at all times.

  Which areas in the budget would you explore for cost savings? Which, if any, should be protected from budget cuts?

  Budget cuts, if required, must be considered temporary and made as far away from the students as possible. A budget-cutting mentality will lead Portage Public Schools in the wrong direction. As investments are made in facilities and technology, savings in operating expenses will be realized. As the district's vision and plan get traction, our student population will grow and related funding levels will increase. Growing districts don't make budget cuts; they have growing pains.

  The International Baccalaureate Program is offered to juniors and seniors. Do you support expanding the program to grades six through 10? Why or why not?

  With approximately 60 percent of Portage Public Schools high school students utilizing at least portions of the International Baccalaureate program, it would appear to be a program that should be considered for expansion. Making a more rigorous course of study available in the middle schools for those that are prepared for it can only help the district achieve world-class status. Further study concerning how to apply the International Baccalaureate /Middle Years Program is needed, but preliminarily, I'd support consideration of expanding the program.


  Musée National du Mali: Art conservation, research and prevention
  Posted by sociolingo on April 20th, 2007, sociolingomali.wordpress.com/
  Mali’s National Museum is a lively and active institution that plays a prominent part in combating art theft and cultural heritage trade in the region. Bram Posthumus wrote a portrait of the winner of the Prince Claus Award in 2006.

  Pass through a high square entrance over which water always flows and you enter a large and leafy garden. An artificial stream flows back to the entrance, representing Mali’s lifeline, the Niger. Scale models of a few famous buildings, like the Djenné mosque, are shown in the garden. The exposition rooms, the cafeteria and the library, built in the regional style, exude the same peace of the centuries.

  The Mali National Museum has been accommodated in this beautiful, roomy housing since 1981. The institution does research but also primarily exhibits art. Each of the three large exposition sections with tasteful lighting has its own theme.

  The reconstructed villages and numerous artifacts in the archaeology section clearly show how many thousands of years this country has served as a trade intersection, with arms reaching out to Spain, to Egypt and, of course, along the river. The ritual art section displays the masks, statues and other pieces used by the many peoples who live here, and those are more than just the Dogon. And in a monumental room measuring seven hundred square meters, Mali’s ancient textiles culture is displayed. Basin, the basic shape, bogolan, the raw carpets and naturally the great costumes.

  Quite a few objects were delivered by the French customs authorities. Art theft is an enormous problem, but the museum is devoting significant effort to awareness: “This is our national heritage – don’t waste it.” Art thieves are not easy to stop, but luckily there is the law. Clandestine export of archaeological artifacts and cultural heritage is a crime in Mali.

  The museum won the Prince Claus Award in 2006 in recognition of its efforts to save the cultural heritage and for the part it plays in culture and development. Modern life regularly visits this spot. Upon returning to the entrance, a radio is blasting next to a camera. Tight T-shirts, trendy caps and sunglasses mime a new rap video clip. The National Museum is one of the city’s favourite backdrops.

  Bram Posthumus


  Cho Seung-Hui’s posthumus revenge
  April 18, 2007, seeka.wordpress.com/
  The Smoking Gun got a copy of one of the Virginia Tech’s gunner’s plays, “Richard McBeef” - something he had written for his fiction writing workshop. It’s ten pages about an irate father, a chainsaw, a mad son, and a weak mother. Containing the gem of a line, “Today is one fruity day!”

  Apparently, the “disturbing nature” of this document made his writing teacher step in and tell Cho to go to the school counselor. And what did that counselor do? And what did Cho do, after the recommendation was made? Did anything come of the fucking counseling? It seems not.

  (and if I remember correctly, when I was teaching at the university, it was considered bad form for a teacher to “suggest” counseling to a student).

  Anyway, while I read the thing, I kept imagining what his workshop’s response to it must have been. A pointing out of the weird idiom, a mark about continuity, a suggestion about “fleshing out” the mother. And his head, full of rage, wondering why no one understood him. Huh!

  And you know someone pointed outthe awkward idiom, “Honey-Poo.” “Honey-poo” seems to be the malapropism of “honey-pot,” and “Boo” –? Maybe it’s a Korean thing?

  Whatever, I don’t know how I feel about his play. Wait, yes I do, it’s bad. And it’s uninteresting. And I’ve seen read worse things, more violent, more “upsetting,” than this. And I remember the kids in my writing workshops who presented such work to the class. Lots of violent murders of women, gorey zit-pops, even the rape of an Angel. Were they ever sent to counseling? Should they have been? There are a lot of people who write crap.

  Maybe the tragedy is that he was an English major, yet such a poor writer?

  No, the tragedy is that thanks to his self-indulgent, ignorant and unpleasant actions, his (bad) words will be taken seriously. Already, I read a leak from his suicide note, which supposedly cited his dissatisfaciton with Rosie O’Donnell getting off with mocking Asian people, while Don Imus got fired. And the people on the board which the leak was posted were up in arms about Rosie, blah blah blah. Defametory language. Blah blah blah. If I hear one more person bitching about how words hurt them, I’m going to scream. We’re at a point in linguistic history when words lose power by the minute. Really, 33 people? Because you didn’t like what a television personality of a country you chose to visit said? Ugh. That kid needed to go to summer camp. Bad.


  Tegelexpositie 'Van de sloop gered'
  vrijdag 13 april 2007, www.edestad.nl/
  De expositie die van 14 april tot 10 juni in het Nederlands Tegelmuseum te zien is bevat zes grote stukken die al jaren in het bezit van het museum waren maar die vanwege enorme beschadigingen niet toonbaar waren voor het publiek. Het gaat om vier tableaus uit het station van Delft die zeer ondeskundig losgehakt waren en twee Jugendstilschouwen waarvan de tegels al in een container waren gegooid voordat de reddingsactie op gang kwam.

  Dankzij een aantal fondsen kon het afgelopen jaar de restauratie in gang worden gezet en zijn deze belangrijke stukken nu wel toegankelijk voor het publiek. Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo verwierf jaren geleden 4 grote tableaus die afkomstig zijn uit het spoorwegstation in Delft. Dit station is gebouwd in de jaren 1883-1885 naar ontwerp van de architect C.B. Posthumus Meyjes. In het bestek werd al genoemd dat er tegeltableaus gemaakt moesten worden door de fabriek van Joost Thooft, zoals de Porceleyne Fles toen werd genoemd.

  In de stationshal werden vier tegeltableaus geplaatst met allegorische voorstellingen van 'Overvloed', 'Telegrafie', 'Stoomkracht' en de 'Delftse stedemaagd'. De tableaus zijn ontworpen door Adolf le Comte, die artistiek adviseur en ontwerper van de Porceleyne Fles was. Zijn ontwerpen sloten aan bij de traditie van het Delfts blauw, waarvoor de belangstelling destijds een eerste opleving kende. De keuze voor allegorische voorstellingen doet ook traditioneel aan, de thematiek verwijst daarentegen nadrukkelijk naar de 'moderne tijd'. Leon Senf, hoofd van de schilderswerkplaats van de Porceleyne Fles, heeft de tableaus geschilderd. Op de tableaus staan signaturen van de ontwerper en de schilder.

  Binnen de geschiedenis van de Nederlandse tegelindustrie zijn het opmerkelijke en belangrijke tableaus. De Nederlandse aardewerkindustrie was in de negentiende eeuw achtergebleven bij de technologische ontwikkelingen in Engeland. De Porceleyne Fles was de eerste plateelbakkerij die in Nederland vanaf 1881 industrieel geperste tegels in onderglazuurtechniek beschilderde. Omdat men in het begin nog geen eigen tegelpers had werden aanvankelijk ongedecoreerde tegels uit Engeland geïmporteerd.

  Bij een modernisering van het station in 1959 zijn deze tegeltableaus verwijderd. Via een particuliere eigenaar zijn ze enkele jaren geleden in het Nederlands tegelmuseum terecht gekomen. Hier zijn de tableaus enkele jaren blijven liggen, omdat veel tegels in de loop der tijd zwaar beschadigd waren. Door subsidie van de Stichting Dr Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds was het mogelijk om de tegels te laten restaureren door mw. K. van Lookeren Campagne, hoofddocent restauratie van keramiek en glas bij het Instituut Collectie Nederland.

  Dit is tegelijkertijd de gelegenheid om enkele andere recent gerestaureerde aanwinsten te tonen. De bovengenoemde architect Posthumus Meyjes heeft namelijk in 1903 het ontwerp gemaakt voor een bibliotheek aan het Rokin in Amsterdam, 'Het Leesmuseum'. Ook hier werden tegels toegepast. De lambrisering van de hal en het trappenhuis, alsmede twee schouwen in de zalen op de begane grond en de verdieping werden besteld bij De Distel, naar ontwerp van Bert Nienhuis (1873-1960).

  Beide schouwen uit het Leesmuseum, die in langdurige bruikleen werden ontvangen van de Stichting Breestraat, waren al geruime tijd in het bezit van het museum maar konden niet aan het publiek getoond worden. Bij de ondeskundige verwijdering van de schouw uit het Leesmuseum in 2000 traden beschadigingen op en gingen tegels verloren. Afgelopen jaar is de restauratie van beide schouwen mogelijk gemaakt middels een subsidie van het Buchter-de Vries Fonds, dat beheerd wordt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De restauratie werd uitgevoerd door Joop van der Werf.

  Nederlands Tegelmuseum


  Woord&Dienst krijgt nieuwe vormgeving
  Geplaatst door Theo Borgermans op wo 11 apr '07 om 22:44u, www.rorate.com/rorate/
  ZOETERMEER (RKnieuws.net) - Woord&Dienst, het tweewekelijkse opiniërende magazine voor de Protestantse Kerk in Nederland, komt volgende week uit in een nieuwe vormgeving.
  Dat meldt hoofdredacteur Kees Posthumus in het laatste nummer. In het nieuwe blad gaat het verbindingsteken -de ampersand- in de titel van het magazine een grote rol spelen. „De ampersand verbindt, dat wil W&D ook doen”, aldus Posthumus.
  Het nieuwe magazine komt uit in full colour. Ook komt er meer ruimte voor beeldmateriaal en krijgt het blad „een verrassender ritme.” Op de omslag komt meer informatie over de inhoud te staan.
  De vormgeving van het vernieuwde magazine is ontworpen naar aanleiding van de uitkomsten van een recent lezersonderzoek


  Dales naar Dierenbescherming
  woensdag 11 april 2007, www.ad.nl/groenehart/alphen/
  DEN HAAG/ALPHEN - Frank Dales (49) wordt de nieuwe directeur van Dierenbescherming Nederland.

  Dat heeft een woordvoerder van de Dierenbescherming woensdag laten weten. Dales stopt per 1 juni als burgemeester van Breukelen.

  Dales (D66) is voorzitter van het Landelijk Bestuur van D66. Hij werkte sinds 2001 als burgemeester in Breukelen. Daarvoor was hij wethouder in Alphen, waar hij eerder raadslid was. Ook is hij raadslid geweest in Purmerend.

  De Raad van Toezicht van de Dierenbescherming heeft Dales als enige kandidaat voorgedragen aan de ledenvergadering. Die moet op 3 mei nog instemmen met zijn benoeming, maar volgens een woordvoerder zal dat geen probleem zijn. Dales volgt Thomas Posthumus Meyjes op, die op 1 november vertrok bij de Dierenbescherming.


  Outdoorfestival verhuist naar het Kotterbos
  Gepubliceerd op 10 april 2007, 12:34. Laatst bijgewerkt op 10 april 2007, 12:36, www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/
  ALMERE / MICHELLE KOORING - De vierde editie van het Outdoorfestival wordt dit jaar gehouden in het Kotterbos. Voorgaande jaren werd het festival gehouden op stadslandgoed De Kemphaan. Reden voor de verhuizing is dat organisator Teambuilder BV bezoekers meer kwaliteit wil bieden.

  Hoewel De Kemphaan een erg mooie locatie is volgens Hans Posthumus van Teambuilder BV heeft de organisatie dit jaar toch voor het eigen buitensportterrein in het Kotterbos gekozen. ,,Op De Kemphaan had het festival een beursachtig karakter. Op onze eigen locatie hebben we meer mogelijkheden om de sportactiviteiten ook uit te voeren. Zo hebben we een zeer groot challengeparcours, teambuildingbos, mountainbikeroute, paintball-terrein, kayak en vlotmogelijkheden", aldus Posthumus. Daarnaast heeft de organisatie het evenement aan de Week van de Sport van het NOCNSF gekoppeld. ,,Onderdeel daarvan is dat deelnemers hun eigen eigen activiteiten en locatie promoten."

  Posthumus verwacht dat de verhuizing wel een stap terug betekent in het aantal bezoekers. ,,We denken mensen op ons eigen terrein enthousiaster te krijgen doordat het doe-gehalte hoger ligt, maar het aantal bezoekers neemt zeer waarschijnlijk af. Op De Kemphaan trokken we vorig jaar vierduizend mensen. Maar het stadslandgoed ligt veel centraler en is beter bereikbaar. Wij liggen in de middle of nowhere en zijn met de auto slechts via afslag zeven bereikbaar."

  Posthumus is tevreden als hij zondag de tweeduizend bezoekers haalt. ,,En van daaruit willen we dan weer verder groeien, want die potentie heeft het evenement zeker. Bovendien hebben we hier ook de ruimte voor vier- tot vijfduizend man."

  Het Outdoorfestival vindt zondag 15 april plaats van 11.00 tot 17.00 uur naast camping Oostvaardersplassen in het Kotterbos. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.outdoorfestival.nl.


  The plunge that rocked Ontario
  When a 5-year-old fell, hearts fell too

  POSTED ON 07/04/07, www.theglobeandmail.com/
  RACHEL DE LAZZER
  To have a child slip over the edge of a nine-storey balcony would strike terror into the heart of any parent. The race down so many flights of stairs would seem endless; the wait to know whether the child was alive, agonizing. It sounds more like a movie script than real life. But falls happen more often than many might think.

  Over the past eight years, roughly 50 children were treated by medical staff in Toronto after falling from a balcony or a window.

  Ten of those children died, while 14 were badly injured. Even a fall from a first-floor window can kill or severely injure a child.

  So when five-year-old Yong Jin Kim survived falling nine storeys from his family's apartment balcony in Hamilton a week and a half ago, people marvelled and hailed his survival a miracle.

  Yong Jin had nothing to break his fall but the rain-soaked earth. Some experts are saying it saved his life.

  His mother, Jung-Mi Kim, 37, told a friend that she was cleaning the master bedroom when she realized her son was missing. She went to find him on the balcony and looked down to see him lying on his back on the ground below with his arms bent.

  She picked up her son and ran barefoot and screaming to a nearby convenience store where she knows the owner. A bystander said Yong Jin was conscious and moaning softly, "Mama, Mama."

  The story made international headlines and stirred a flurry of media attention that was difficult for a quiet family with limited English skills to handle. A quiet family that chose a quiet neighbourhood.

  After arriving from South Korea two years ago, the Kims moved into the Jackson Villa apartment building on Jackson Street West with their two children, Yong Jin and his sister. Its brown lobby walls and dim hallways smack of 1970s decor. It's clearly a place residents choose for the bargain, not the beauty.

  Like much of downtown Hamilton, the neighbourhood near Queen Street South and Main Street West is lined with old homes and convenience stores on many corners. Hess Village, popular for its restaurants and bars, is nearby.

  Nancy Smith, a resident in the same apartment building, says many Koreans are moving into the building and the area.

  Detective Brian Ritchie says it's been a difficult week for the Kims, who have shunned the media spotlight. After all, they nearly lost their son. "It's sitting very heavy on them," Det. Ritchie said.

  Neighbours say the Kims are a nice but quiet family; there's not much interaction because of the language barrier. One neighbour, Parmjit Singh, 39, said Ms. Kim is a very protective mother, and often sees her hanging onto one child in each hand on their way to the park or the library.

  "We always saw her stringing the kids together," Mr. Singh, 39, says while his own three-year-old daughter dances in the apartment hallway just one door away from the Kim residence.

  As for Yong Jin, he's just a "regular little guy," says Hans Posthumus, a neighbour who lives across the hall from the Kims. When the Kims first arrived, Raiye, Mr. Posthumus's cat, caught Yong Jin's eye. "He asked me, 'Is he hungry?' " said Mr. Posthumus, 55. "I said, 'Yeah, he's hungry, but look at him, he's too big. Just feed him once in a while.'"

  He was sorry to hear what happened to the boy. McMaster Children's Hospital, where Yong Jin is reportedly staying, would not provide an update on his condition, at the parents' request for privacy. When he was taken to the hospital, he had two broken legs and a broken pelvis, according to reports.

  Because circumstances are unexplained, police called in the Hamilton Police Child Abuse Branch and the Children's Aid Society to conduct an investigation. But it was closed this week and no charges were laid. Police said they were still unable to determine the cause of the fall, although there is speculation he climbed onto a mountain bike on the balcony.

  Most children die from falls from heights higher than three storeys, according to a 2007 report by the American Academy of Pediatrics. An average of 35 cases of children up to nine years of age falling from balconies are reported each year, according to Canadian Hospitals Injury Reporting and Prevention Program. Two-thirds of the incidents occurred at the child's home.


  Succesvol Outdoorfestival weer van start in Almere
  QWP Almere Fri, 06 Apr 2007, www.nieuwsbank.nl/
  Deze bijzondere buitenbeurs biedt de bezoekers een keur aan sportief vermaak. Men kan de diverse adventure-activiteiten bespreken met de vele deskundigen en zich laten informeren over de vele buitensportmogelijkheden in binnenland en buitenland. Men kan ook GRATIS meedoen aan de uitdagende outdooractiviteiten onder zeer deskundige leiding. Het Outdoorfestival is een initiatief van de gemeente Almere en Teambuilder bv. Het Outdoorfestival start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.
  Voor de outdoor-beurs kunt u contact opnemen met: Hans Posthumus, 06-14443700.
  Website: Outdoorfestival


  Poetry Friday 44
  Friday, April 06, 2007, scholar-blog.blogspot.com/
  Having the tales of a Time Lord in my head means that I keep finding bits of poems about Time rising up out of the stores of poems that are also in my head, so this week I bring you three poems about Time by three different poets in different ages.

  The Fleeting Years

  Alas, Postumus, the fleeting years fall away, nor will piety cause delay to wrinkles or advancing old age or indomitable death.
  . . .
  More: Scholar's Blog


  County leases in Scripps Ranch
  Friday, April 06, 2007, www.sddt.com/News/
  Burnham Real Estate's Russ Stai and Buddy Norman represented the lessee in the Deal of the Week. The lessor was represented by Burnham's Tom van Betten, Jim Laing and Marc Posthumus. The deal was a lease by the county of San Diego of the 15,180-square-foot first floor of 112,000-square-foot, three-story Willow Creek Corporate Center office building at 10089 Willow Creek Road in Scripps Ranch for 84 months at $3.51 million. The lessor was LBA Realty Inc.. LBA purchased the 1983 building and 6.87-acre lot in spring 2006 for $23.5 million.


  Chesley students touring France
  News for Thursday, April 5th, 2007,

  Written by John Divinski
  Thirty-one students from Chesley District High School have arrived safely in France for several days of touring before taking part in the Vimy Ridge 90th anniversary ceremony on Easter Monday.

  On Soundingboard on 98 the Beach on Wednesday, four students checked in live while travelling to the Louvre in Paris for a tour.

  17 year old Michaela Posthumus of Tara says she's impressed with the architecture in the area, particularly in Versailles.

  17 year old Kaitlyn McLeod of Chesley says she's enjoying her visit but can't believe how narrow the streets are and how close vehicles come to each other at high speeds.

  17 year old Michael Best of Tara says he's impressed with the classical nature of the buildings and monuments and the efforts that are taken to keep the visiting areas clean for tourists.

  17 year old Luc Lang of the Elmwood area says as much as he is enjoying the tours, he and a couple of buddies went back to their roots when it came to the first couple of meals in France.

  The Chesley high school students continue their tours on Thursday and they'll be checking in live from Normandy on Soundingboard at 10:05 AM on Monday.

  More about Michaela

  ‘Flitsend’ bezig met de bijbel
  dinsdag, 3 april 2007, Geloof & Kerk, www.frieschdagblad.nl/
  . . .
  De reacties van de scholieren op het programma zijn divers; van ,,beetje saai”, tot ,,heel fascinerend, leuk”. Bij de meesten valt het wel in de smaak. ,,Dit is leuker dan de godsdienstles”, vindt Dineke van der Veen (15). ,,Ik weet nu dat David Goliath heeft verslagen”, zegt Justin Posthumus (15), die niet zoveel van de bijbel moet hebben. ,,Dit was beter dan de bijbel gewoon te lezen.” ,,Dat heb je nog niet geprobeerd”, lacht een van zijn klasgenoten. Jeremy Krijnen heeft de Bijbel al wel gelezen en gelooft in God. ,,Ik heb ’m al uit.” David van der Kuur (17) kent de bijbel ook wel. ,,Ik geloof ook wel een beetje. Wat het leukst was van het programma? De filmpjes.” Het onderdeel ‘Quiz’ viel ook in de smaak bij de scholieren.
  . . .
  Friesch Dagblad • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007
 • 2006

  Google


  Archief Posthumus in het nieuws:
  - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999
  Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.