advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- Oktober 2007
- September 2007
- Augustus 2007
- Juli 2007
- Juni 2007
- Mei 2007
- April 2007
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007
- 2006

LINKSArchief Posthumus in het nieuws:
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 • Laatste nieuws Antal
 • Laatste nieuws Aranka
 •   Oktober 2007
  Students wade into pool debate asking what LU's intent is
  10/30/2007, www.tbsource.com/Localnews/

  Hundreds of people packed the Outpost Monday night and they made it crystal clear, they want the pool at Lakehead University to stay and they want more information on how LU spends student athletic fees.

  The deferred maintenance costs are the focal point of this argument for both sides and while the students pay a $93 athletic society fee, administration says that doesn't cover infrastructure improvements. That was, until the open forum. After several requests for a yearly sport fee budget from administration, finally one came.

  ''We asked for the breakdown in early May, then we continued to ask for it in September and throughout the summer. And then we let them be aware of the town hall forum and within two hours ago they broke down the cost. And even then it's pretty vague'' LUSU president Richard Longtin said.

  Longtin called the breakdown nothing more than a pie chart with some percentages, no actual numbers are attached. VP of Finance for LUSU Matt Granville had a chance to look over the document and says upwards of 40 per cent of the student athletic society fee goes to facilities. He says if that's the case, then where's the money?

  ''If there is money from this fee being used for facilities, why did the University not diligently plan for the day we had to maintain our pool and set aside part of our money? We understand the University cannot use their tuition operating dollars to fund our athletic program, that is acceptable to our students. What we are asking is why there wasn't better management?''

  It's a question many raised at the meeting. A question that came with a follow-up regarding school administration's real intent for the space.

  Why in the 12th hour of the lifespan of the pool would you wait for the deferred maintenance?

  LUSU outlined tangible steps on how the pool can be saved and many in the crowd were also given the opportunity to say just how vital the pool is. Steve Posthumus is an Olympic hopeful and says for all the pools he's swam in, Lakehead's is right up there.

  ''The pool itself is fine to be kept open. By my standpoint, I've swam in every pool in Canada from BC to Nova Scotia, all the big Olympic training pools, everything except Toronto and this pool is just fine to stay open, it's not in that bad of shape.''

  But Posthumus acknowledges that the facility does need upgrade, to the tune of $1.5 million according to LUSU.


  Lucia de B. wist uitslag al
  Dinsdag 30 oktober 2007, Door JULIA BROOS SANDER VAN DER WERFF, www.ad.nl/denhaag/

  DEN HAAG - ’Een paar dagen geleden zaten we tegenover elkaar in de spreekkamer van de gevangenis. Lucia had het nieuws net gehoord. Ze was ontroerd van blijdschap’.

  De Haagse advocaat van Lucia de B., Ton Visser, denkt met plezier terug aan dat bijzondere bezoekje in de Nieuwegeinse bajes. ,,Ze was blij, maar het positieve advies van de commissie-Posthumus II maakt haar ook ongeduldig. Ze wil nu zo snel mogelijk die gevangenis uit.’’

  De B. (46) moest het nieuws van de commissie nog een paar dagen voor zich houden. Datzelfde gold voor haar andere advocaat Stijn Franken en de ‘klokkenluiders’ Metta de Noo en Ton Derksen. Ook zij waren van te voren ingelicht, maar moesten in opdracht van het Openbaar Ministerie zwijgen over de zaak.

  Gisteren, ruim een jaar nadat de ‘twijfelcommissie’ de zaak in onderzoek nam, kwam eindelijk het verlossende woord. ,,Ik was tot het laatste moment bang,’’ zegt Ton Derksen, die de commissie aan het werk zette met zijn boek Lucia de B., reconstructie van een gerechtelijke dwaling.

  Hoewel de Nijmeegse wetenschapsfilosoof al enkele dagen wist wat de commissie zou adviseren, was hij er tóch niet gerust op. ,,Ik heb er een slapeloze nacht van gehad. Tot het laatste moment vreesde ik dat het verkeerd zou aflopen. Maar dit advies is ongelooflijk mooi. Beter kan het niet.’’ Advocaat Franken bedankte Ton Derksen en zijn zus Metta de Noo gisteren uitvoerig. ,,Zij zijn onvermoeibaar en vastberaden te werk gegaan. Dat verdient diepe bewondering.’’

  De commissie adviseerde het OM gisteren een herzieningsverzoek in te dienen bij de Hoge Raad. Aanleiding zijn de ernstige vraagtekens rond de moord op baby A., de belangrijkste zaak tegen De B. De commissie stelt zelfs dat De B. in deze zaak vermoedelijk was vrijgesproken als tijdens het proces bekend was geweest dat van een digoxinevergiftiging vermoedelijk geen sprake was.

  Als dit bewijs wegvalt, blijft er weinig over voor het OM. De overige bewezen moordzaken zijn namelijk slechts gebaseerd op het feit dat de slachtoffers allen vielen tijdens de diensten van De B. Concreet bewijs is er niet.

  De commissie concludeert verder dat er tijdens het strafrechtelijk onderzoek te weinig is gekeken naar alternatieve scenario’s en te snel is gefocust op één verdachte. De B.’s advocaten hebben daar een woord voor: tunnelvisie.

  De ouders van baby A., woonachtig in Leidschendam, gaan zes jaar na de dood van hun zes maanden oude dochtertje nog zwaar gebukt onder alle ontwikkelingen. Zij geloven niet in De B.’s onschuld. Elke gedachte aan de zaak lijdt tot grote stress. Om die reden willen ze liever niet meer met de pers praten.

  Desondanks lieten zij weten zich ‘zeer ellendig’ te voelen en te vrezen voor wat nog komen gaat. „Wij zijn veroordeeld tot levenslang verdriet. En dan drukken we ons nog heel voorzichtig uit.’’


  'Informatie rechter vaak onvolledig'
  Dinsdag 30 oktober 2007, www.pzc.nl/internationaal/binnenland/

  Rechters zijn niet alwetend en varen soms op de deskundigheid van experts. Maar wat als die fouten maken, zoals mogelijk in de zaak van Lucia de B.? 'Rechters willen zo min mogelijk mitsen en maren.'

  Er zit een dunne lijn tussen idioot en held, heeft Metta de Noo ervaren. De psychiatrische ziekenhuisarts, die samen met haar broer Ton Derksen nooit in de schuld van Lucia de B. heeft geloofd, voerde de afgelopen jaren een felle strijd om de onschuld van de vermeende seriemoordenares aan te tonen. "Ik ben steeds voor idioot uitgemaakt", vertelt ze. "Dat heeft er diep ingehakt. Met dit rapport komt er eindelijk een beetje eerherstel.".

  En dus is het voor haar en haar broer, net als voor Lucia de B., feest. De commissie-Posthumus II, die de rol van de politie en het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de levenslang bestrafte Haagse verpleegster onderzocht, heeft hun kritiek alleen maar bevestigd.

  Eén van De B.'s vermeende slachtoffers in de ziekenhuizen was de zes maanden oude baby Amber. Vooral de stelling dat het meisje zou zijn gestorven aan de zogeheten digoxinevergiftiging komt door de rapportage van de commissie op losse schroeven te staan.

  Dat bewijs, destijds ondersteund door twee Nederlandse toxicologen, werd door de rechters als doorslaggevend ervaren.

  De wereldbefaamde Canadese toxicoloog Gideon Koren verklaart nu echter tegenover de commissie dat 'elke postmortale waarde als bewijs van vergiftiging te interpreteren onjuist en, in alle eerlijkheid, vrij schokkend is'. Het idee dat een verpleegster gevangen wordt gezet vanwege zo'n onjuiste interpretatie is volgens hem 'volstrekt onacceptabel'.

  De rechters die Lucia levenslang achter de tralies stopten, wisten niets van de wetenschappelijke controverse rondom de interpretaties van de waarden van digoxine, een medicijn op basis van vingerhoedskruid dat in hoge dosering dodelijk is. Hadden ze dat wel geweten, dan had de zaak anders kunnen aflopen, aldus de commissie-Posthumus II. Dan was ze misschien vrijgesproken.

  Deskundigen gebruiken in een rechtszaak blijft een heikele onderneming, concludeert rechtspsycholoog Peter van Koppen. Hij promoveerde op het onderwerp. "Rechters schakelen een deskundige in omdat ze ergens de ballen verstand van hebben. Ze moeten vervolgens wel beoordelen of de deskundige het bij het rechte eind heeft. Dat kán natuurlijk niet." Eén van de twee toxicologen die stelden dat Amber stierf aan digoxinevergiftiging, is Freek de Wolff. Hem is inmiddels een spreekverbod opgelegd door zijn werkgever, het Leids Universitair Medisch Centrum.

  Vorig jaar, toen De Wolff nog wel openlijk kon ingaan op de zaak, zei hij dat de rechter te veel gewicht heeft toegekend aan zijn verklaringen in de rechtszaal. Hij ontkende te hebben gesteld dat Lucia de B. de digoxine aan Amber had toegediend.

  Hans Crombag, emeritus hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht, vindt dat De Wolff "zijn straatje probeert schoon te vegen".

  Hij had zijn verhaal in de rechtbank moeten nuanceren. Niet achteraf in de krant, aldus Crombag, ook al is dat lastig. "Rechters hebben nogal de neiging een deskundige af te kappen. Dan wil je een nuance aanbrengen en zegt men: 'Ho, stopt u maar, de rechtbank is voldoende geïnformeerd'. Rechters willen zo min mogelijk mitsen en maren. Daar raken ze alleen maar meer van in de war. Maar als deskundige moet je daar niet aan toegeven." Ook rechtspsycholoog Willem Albert Wagenaar, die regelmatig optreedt als deskundige, weet dat rechters liever 'ja' of 'nee' horen dan 'mogelijk' of 'grote kans dat'. De wetenschap botst nu eenmaal met de regels van het strafrecht, zegt hij. "Wij wetenschappers trekken conclusies op basis van empirisch onderzoek. Daarbij gaan we niet verder dan wat we kunnen bewijzen." Maar voor juridisch bewijs gelden andere principes, zegt Wagenaar. "Een rechter moet altijd een oordeel vellen op basis van onvolledige informatie. Hij heeft te maken met liegende getuigen en met rapportages waarin over mogelijkheden en kansen wordt gesproken. Dan wordt het schipperen."

  Nog lastiger wordt het voor de rechter als deskundigen elkaar tegenspreken. "Dan moet een rechter kiezen wie hij het meest gelooft", zegt Crombag. "Of een verdachte vrijspreken." Volgens Crombag en Wagenaar is er geen manier om de kloof tussen wetenschap en strafrecht te dichten. Wel pleiten ze er allebei voor dat rechters meer kennis opdoen over zaken als dna, statistiek en psychologie.

  Meer zaken in onderzoek
  Dinsdag 30 oktober 2007, www.pzc.nl/internationaal/binnenland/

  De commissie-Posthumus II werd in het leven geroepen na de Schiedamse Park-moordzaak, waarbij een man vier jaar onterecht vastzat.

  Onder leiding van advocaat-generaal Frits Posthumus kwam de commissie tot de conclusie dat er een opeenstapeling van fouten was gemaakt.

  De commissie-Posthumus II onderzoekt andere zware strafzaken waarin mogelijk fouten zijn gemaakt. De zaak-Lucia de B. is de eerste waarover de commissie rapporteert.

  Nog twee zaken worden onderzocht: de zogeheten Enschedese ontuchtzaak en de zaak-Ina Post.

  De eerste draait om een man uit Enschede die in 2002 werd veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs wegens ontucht met zijn twee dochtertjes en een aantal kinderen uit de buurt. Volgens critici heeft de politie grote fouten gemaakt tijdens het verhoren van de slachtoffertjes.

  Ina Post werd in 1987 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens doodslag op een bejaarde vrouw in een verzorgingstehuis in Leidschendam. Ze bekende destijds, maar trok die bekentenis later in.


  Advies tot herziening zaak-Lucia de B.
  29-10-07, www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/

  De Commissie evaluatie afgesloten strafzaken, oftewel de commissie-Posthumus II, adviseert het Openbaar Ministerie om de Hoge Raad te vragen om herziening van de zaak Lucia de B.

  De Haagse verpleegkundige Lucia de B. werd in juni 2004 door het gerechtshof veroordeeld tot levenslang voor zeven moorden en drie pogingen daartoe op ziekenhuispatiënten.

  Van de zeven moorden werden er twee bewezen verklaard.

  Eén van die twee moorden - de dood van een zes maanden oude baby - moet nu opnieuw voor de Hoge Raad worden gebracht. Mogelijk heeft justitie andere denkbare doodsoorzaken genegeerd.

  Digoxine
  De commissie vindt dat in het proces te weinig aandacht is besteed aan verschillende opvattingen van deskundigen over de vergiftiging van de baby.
  De deskundigen verschilden van mening over de vraag of kon worden vastgesteld dat het kind is overleden aan digoxinevergiftiging.
  Met het overlijden van de baby kwam de zaak van De B. aan het rollen.

  Bewijsvoering
  De onderzoekscommissie stelt verder dat het onderzoek naar de sterfgevallen in de ziekenhuizen zich te snel richtte op De B.
  Volgens de commissie hadden de politie en het Openbaar Ministerie onvoldoende oog voor alternatieve scenario's.
  De commissie adviseert daarom nader onderzoek naar de sterfgevallen en reanimaties op de betreffende afdelingen in de periode vóórdat De B. daar werkte.

  Schakelbewijs
  De B. is veroordeeld op basis van schakelbewijs: omdat het gerechtshof twee moorden bewezen achtte, was het zeer waarschijnlijk dat ze de andere vijf ook gepleegd zou hebben. Feitelijk bewijsmateriaal daarvoor is echter nooit gevonden.
  De commissie laat zich niet uit over het oordeel van de rechter, of over de statistische berekeningen die daaraan ten grondslag liggen.
  Wel vindt de commissie de gegevens die bij de berekeningen zijn gebruikt, "onvoldoende eenduidig en daarmee onvolledig".

  Vrijlating
  De B.'s advocaat, Stijn Franken, zal naar aanleiding van het rapport vragen om haar vrijlating.

  "Het rapport toont overtuigend aan dat fouten van fundamentele aard zijn gemaakt", aldus Franken. "Ze zit vast door prutswerk en ze moet vrijkomen."


  Burgemeester bakt koekje van eigen deeg
  26 oktober 2007, www.blikopnieuws.nl/bericht/

  Wommels - Bakkerij Posthumus in Wommels bestaat 50 jaar. Voor Burgemeester Johanneke Liemburg van de gemeente Littenseradiel betekende dit handen uit de mouwen, want dit jubileum werd aangegrepen om de eerste burgemeesterbroodjes te bakken, en wel door de burgemeester zelf.

  Een burgemeesterbroodje is een soort krentenbol. In plaats van krenten worden stukjes sinaasappel en chocola gebruikt. De burgemeester meldde zich om 22.30 uur bij de bakkerij, waar zij tot middernacht bezig was om maar liefst 300 burgemeesterbroodjes te bakken. De opbrengst gaat naar een lokaal goed doel: De Spulwiike.

  Bakkerij Posthumus

  Supervisors approve school site plan
  By: Ruth Marlow 10/24/2007, www.timescommunity.com/site/

  By a 4-1 vote, after listening to nearly three hours of residents' comments and concerns, county supervisors Tuesday night gave their approval for school officials to move forward with seeking bids to build a new $33 million county high school in Berryville.
  . . .
  Several residents who live immediately downstream from the site asked supervisors to protect their best interests.

  Kimberly Posthumus said she and husband William are not opposed to the school, but added the 40-foot ditch that would carry its storm water drainage across their back yard "is unacceptable."

  "We'll lose use of approximately 2 acres of our property," she noted, adding "when we bought the property, that was not in our plans to have a flood going across the back."

  "Nobody's approached us about easements or condemnation; we have not been asked for permission to run this water across," Posthumus added.

  And other residents repeated concerns that the site's limestone geology, which includes underground caverns and floating rock ledges, could cause a sinkhole under the school's facilities.
  . . .
  TimesCommunity.com


  Permanent wonen mag in park Niekerk
  24 oktober 2007, www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/

  groningen/oldekerk - De Golden Raand in Oldekerk is straks niet langer officieel een vakantiepark. Na eerder dwars te hebben gelegen, kent de provincie nu toch zonder voorwaarden aan alle vijfentwintig huizen een woonbestemming toe. De bewoners kunnen hun geluk niet op.

  Al jaren vragen de Oldekerkers hun woonsituatie te legaliseren. Zij willen verlost zijn van slechts een gedoogstatus die hen ervan weerhoudt flink te investeren in de woning. Volgens de regels mochten zij wel, maar toekomstige eigenaren niet permanent wonen aan De Golden Raand. Dat maakte de woningen onverkoopbaar. Een bewoner van De Golden Raand stapte naar de Raad van State. Die vroeg partijen, met hulp van een bemiddelaar, nog eens goed naar de zaak te kijken. Zover komt het niet. "We zijn te streng geweest", zegt een woordvoerder van de provincie. "De bewoners zaten ingeklemd tussen twee overheden. Dat kan niet de bedoeling zijn."

  Eind jaren zeventig kwam vakantiepark De Golden Raand maar niet van de grond. De eigenaar ging failliet, waarna het terrein verwaarloosde en particulieren in de woningen trokken. Die situatie is door de gemeente tot op de dag van vandaag gedoogd.

  De provincie maakte van de situatie een principekwestie. Ze had geen moeite met een woonbestemming, maar trok de vijfentwintig 'vakantiehuizen' wel af van het aantal woningen dat de komende jaren in de gemeente Grootegast mag worden gebouwd. Het gemeentebestuur liet de situatie zoals hij is. Aan De Golden Raand kan immers geen cent worden verdiend, aan woningbouw elders wel. Bewoners zijn opgelucht. Jan Posthumus: "Wij konden wel een gat in de lucht springen. Er is een einde gekomen aan een uitzichtloze, machteloze en onrechtvaardige situatie. Iedereen wist dat de woningen hier nooit zouden kunnen worden verkocht als vakantiewoningen."


  IJshockey: Utrecht - Heerenveen
  23-10-2007 - Remco Bambacht, www.ijshockey.com/200708/

  Utrecht Dragons kreeg voor het eerst serieuze tegenstand. De jonge ploeg uit Heerenveen kwam verrassend sterk voor de dag tegen de grote titelkandidaat. Voorafgaande aan de wedstrijd werd op de Vechtsebanen de nieuwe business lounge in gebruik genomen. Deze is vernoemd naar de in 1999 overleden ijshockeylegende Frans Henrichs en werd geopend door de weduwe van Henrichs.

  De 400 aanwezige toeschouwers zagen tot hun grote schrik de bezoekers uit Friesland de score openen. Na bijna twee minuten nam Jeroen van Olphen de eerste treffer voor zijn rekening. Utrecht stelde in het restant van de eerste periode orde op zaken. Ondanks een uitstekend keepende Martijn Maghielse in het doel van de Flyers, wist Utrech driemaal te scoren. John Versteeg, Valentijn Faber en de Slowaak Juraj Fodrek waren de doelpuntenmakers.

  In de tweede periode waren het wederom de Flyers die eerst scoorden. Jaap Kroon verkleinde in de 25e minuut de achterstand naar één doelpunt. Maar al snel hersteld John Versteeg de voorsprong van twee doelpunten.

  De 4-2 tussenstand bleef lang op het bord mede dankzij Maghielse en zijn collega aan Utrechtse kant Wouter Leenen. De Utrechtse goalie kwam halverwege de derde periode hard in aanraking met Linton Posthumus die dankzij deze actie met een game misconduct en een match penalty vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken. In het daaropvolgende opstootje ontving ook routinier Kees Slagmolen een game misconduct.

  Het slotakkoord was voor John Versteeg. De van Nijmegen overgekomen aanvaller bepaalde vier minuten voor tijd de eindstand op 5-2. Versteeg staat na drie wedstrijden al op zeven goals en zeven assists en is daarmee veruit koploper van de topscorerslijst.


  CRICKET - Batsmen get bragging rights as club season opens
  22.10.2007 By Tim Eves, www.northernadvocate.co.nz/localsport/

  Cricketing folklore deems that, when the cricket season opens, the ball dominates the bat.

  Not when it comes to kicking off the Northland club cricket season, though.

  After tuning themselves up with a twenty/20 slogfest to welcome in summer, the batsmen got bragging rites in the opening round of the Whangarei one-day championship on Saturday.

  Spearheaded by an eye-catching century by Jamie Lee, who is back mentoring the troops at Whangarei Boys' High School, the batsmen made the most of predictable artificial wickets to knock up some impressive totals.

  Lee scored 129 as WBHS ghosted past Bledisloe in a high-scoring encounter at Kensington Park, his knock anchoring the students as they chased down Bledisloe's 300-run target in a tense encounter.

  But he wasn't the only bastman to kick their season off with a healthy run balance, there were another eight half-centuries and four more batsmen who were stopped just short of the 50-run mark on a day where the scorers were kept busier than anyone expected.

  It was a solid opening to the season but not a day the bowlers will want to remember.

  Lee's knock was the most impressive, though, the veteran stepping in the the middle of the WBHS order when his team were struggling to gain momentum chasing Bledisloe's 300-run target at 5-119.

  Although it took some time, Lee did enough to settle the nerves and guide his team home - but only after Vishan Harypursat arrived at the crease for a timely 31-run innings batting at No.9.

  It was quite a run chase from the schoolboys though after they had been surprised by the ferocity of the Bledisloe openers Adam Thompson and Blair Richardson.

  The game between Kamo and Onerahi did not reach the same heights, with Kamo romping home with a seven-wicket win after dismissing a disappointing Onerahi outfit for just 135. Kamo ripped through the Onerahi middle order in short time then whacked the winning runs in even less time.

  Out at Maungakaramea, the hosts were dismissed for a respectable 271, Lance Jessup and Greg Robertson getting things off to a solid start with a 107-run opening partnership, but were unable to kick-on in the face of some top-notch bowling from Steven Schwartfeger and Logan Posthumus.

  When City openers Brad Chard and Bert Horner marched out to start the chase Maungakaramea's fortunes soon faded as the two experienced batsmen took the game by the scruff with a 112-run opening stand, Chard getting 78 before he was caught and Horner netting 74 before he holed out.

  City were then able to relax, not much mind, but enough to dig in and secure the victory in the 42nd over.

  The Northern Advocate
  Logan Posthumus City bowler Logan Posthumus sends another delivery against Maungakaramea.
  Picture/Michael Cunningham

  27,150 VERs sold in Climex Auction
  19 October 2007, community.newvalues.net/

  The first European VER auction was held yesterday on the Climex Auction Platform, operated by New Values. 340,601 VERs generated in vintages ranging from 1999 to 2006 and from three projects, were on offer and 27,150 VERs from 2 projects were sold. The sellers chose not to disclose the price.

  Members of the Climex Auction Platform received Term Sheets and ERPAs two weeks prior to the auction. Because the VERs on offer had already been validated and verified, the auction was organised so that a transaction in the auction meant the actual closing of the sale. Buyer and Seller will sign the contracts provided by the Seller, which can still be adjusted as desired, as long as both parties agree.

  “We are pleased with the smooth proceedings and are very encouraged that we managed to sell almost 30,000 VERS in the first ever electronic auction globally for verified VERs, ,”Axel Posthumus, CEO of New Values, operating the Climex Exchange said, “This is a relatively new market in Europe where there are currently a limited number speculative buyers but which is expected to grow rapidly. The majority of the offset buyers are already working on contracts for 2008. Many potential buyers followed the auction with interest and hope more VER auctions will follow and we will do our best to accommodate and organise these.”

  Sascha Bloemhoff

  Sales Manager


  Supervisors tour school site
  Wednesday, October 17, 2007, www.winchesterstar.com/

  Berryville — One week to the day before a scheduled public hearing on plans for a proposed $33 million Clarke County High School, the county’s Board of Supervisors took time within their regularly scheduled meeting to tour the school site.

  Chairman John Staelin and fellow supervisors Barbara J. Byrd, Michael Hobert, A.R. "Pete" Dunning Jr., and David Weiss followed county Planning Director Charles Johnston as he led the way on Tuesday through the overgrown land south of the existing high school on Westwood Road.
  . . .
  The group also took a look at the property of Kimberly Posthumus, over which stormwater would travel in a shallow, grassy channel toward Richardson’s property. The channel would require fencing on both sides to keep animals out.

  As she listened to the group’s discussions and her goats bleated from a nearby fenced-in area, Posthumus said she doesn’t know what to think about the plans. However, she said she would rather not have a ditch running through her property. She has had hopes of building a barn and horse riding ring on her property.

  She did said she feels there should be a way to keep stormwater on the school site’s property.
  . . .


  Fietscross
  dinsdag 16 oktober 2007, www.nieuwsbladgeldermalsen.nl/

  GELDERMALSEN - De FCV Geldermalsen nam zondag 14 oktober deel aan een regiowedstrijd in Nuland.

  De uitslagen zijn:
  Jongens 5 jaar: 4e Corné Hoogakker. Jongens en meisjes 7 jaar: 2e Tom Goulooze, 5e Michelle Laponder, 6e Rick van Doorn. Jongens 8 jaar: 3e Zakaria Ismaili, 6e Dustin Eyndhoven.
  Jongens 9 jaar: 2e Dylan Posthumus, 5e Jan Laponder. Jongens 10 en 11 jaar: 3e Wesley Eyndhoven, 4e Dion vd Heuvel, 7e Nick de Weerd, 8e Dylan van Doesburg.
  Jongens en meisjes 12 en 13 jaar: 1e Kevin van Verseveld, 2e Emiel Hol, 3e Danny van Doesburg, 4e Judy Baauw. Jongens 14 jaar en ouder: 1e Leon Baauw, 4e Wolf Botterman, 5e Michel Verwey, 7e Erwin Verwey.
  Cruisers: 1e Patrick de Wit, 2e John vd Heuvel, 3e Willy van Doesburg, 6e Mark van Doesburg.


  Erik Prince and his Family Significant Backers of Republican Politicians from Michigan
  October 14 2007, www.mediamouse.org/features/

  Blackwater USA founder Erik Prince, a native of West Michigan's Holland, hails from the politically influential Prince family. For years, the Prince family has been influential in both Michigan politics and national politics by distributing hundreds of thousands of dollars to primarily Republican candidates for office. These contributions to candidates come in addition to significant contributions to nonprofit organizations seeking to shape the public policy agenda in Michigan and the United States. While those contributions are not the focus of this article, Prince family foundations including the Edgar & Elsa Prince Foundation, the Freiheit Foundation, and the Eagle Foundation have disbursed millions of dollars to rightwing organizations.
  . . .
  Prince has supported candidates for federal office from Michigan including Representative Pete Hoekstra ($2,250), former Senator Spencer Abraham ($4,000), and Senate candidate Mike Bouchard ($6,300). At the Michigan level, Prince has supported numerous candidates including gubernatorial candidates Dick DeVos and Dick Posthumus ($3,400 each), Secretary of State Terri Lynn Land ($2,000), and State Senator Bill Hardiman ($1,000). Her current husband, Ren Broekhuizen, has also made $66,972 in contributions to political candidates and parties at the national level since 2001, in addition to $2,800 in contributions to candidates in the Michigan Senate and House of Representatives.
  . . .


  CRC NEWS: Chicago Pastor to Lead CRC's Church Planting Team
  Fri, 12 Oct 2007, www.wfn.org/

  Oct. 8, 2007 Grand Rapids, MI - Rev. Jul Medenblik will lead the newly-created bi-national church planting team for Christian Reformed Home Missions.

  Medenblik a former attorney who became a church planter in 1995. In his new role, he will work to help foster church planting and development in the United States and Canada and build momentum for healthy, organic, multiplying, and sustainable church planting movements in the CRC.
  . . .
  Other members of the bi-national church planting team are: Home Missions church planters Randy Rowland and Kevin Schutte, who pastor churches in Seattle, Wash. and Olathe, Kan., respectively; Javier Torres, co-leader of the Home Missions Hispanic and Southeast U.S. Team; Laura Posthumus, Home Missions Program Manager for Teams/Grant Relations; and Julee Holcomb, Home Missions administrative assistant.
  . . .


  'Lucia de B. uit de cel met kerst'
  donderdag 11 oktober 2007, www.ad.nl/denhaag/
  Door JULIA BROOS EN SANDER VAN DER WERFF

  DEN HAAG - Ze tuiniert, borduurt en luistert graag naar Radio 1. Een parkietje houdt haar gezelschap in de cel. De tv staat vaak aan, maar bij ziekenhuisseries zapt ze snel weg.
  De Haagse verpleegkundige Lucia de B., veroordeeld tot levenslang voor de moord op zeven baby’s en bejaarden, heeft haar portie ziekenhuisleed wel gehad.
  De B., die de moorden altijd heeft ontkend, zit al bijna zes jaar vast. Het leven in vrouwengevangenis Nieuwersluis valt haar zwaar, stellen haar dochter Fabiënne en de advocaten Ton Visser en Stijn Franken, die haar regelmatig bezoeken.
  De Haagse slikt pijnstillers en pillen tegen de spanning. Vijf dagen na de uitspraak van de Hoge Raad werd ze getroffen door een herseninfarct en raakte ze halfzijdig verlamd. Sinds kort kan ze haar rechterarm weer een beetje bewegen. Dankzij een speciaal kastje aan haar pols dat elektrische schokjes afgeeft.
  Fabiënne is doodsbang dat haar moeder opnieuw iets overkomt. De B. wacht al bijna een jaar op het advies van de commissie-Posthumus II, die onderzoekt of haar zaak voor heropening in aanmerking komt. Bij elk nieuwtje schiet De B.’s hartslag omhoog.
  Als tegenwicht voor de zwaarmoedigheid neemt Fabiënne soms cadeautjes mee. Zo schonk ze haar moeder een parkietje en een speciale borduurring, waardoor ze met één arm kan handwerken. Fabiënne kreeg als dank een kleurige, handgemaakte poncho.
  De dochter krijgt meer cadeautjes uit de gevangenis. In haar huiskamer hangen schilderijen, met elfjes als thema. De B. maakt de doeken op de ezel die in haar cel staat.
  Fabiënne wordt ook op minder prettige manieren aan De B. herinnerd. Omdat haar moeder nog steeds als praktiserend verpleegkundige staat ingeschreven, ploft het vakblad voor kindergeneeskunde nog regelmatig op de mat. Het tijdschrift verdwijnt linea recta in de papierbak. Met witte jassen wil De B. niets meer te maken hebben. Ook niet als ze vrijkomt. Een carrière als schrijver lijkt ook onwaarschijnlijk. Ooit overwoog ze een boek te maken, maar toen haar dagboeken in de rechtszaal tegen haar werden gebruikt, verdween de lust.
  Wat ze dan wél wil? De B. houdt haar toekomstdromen voor zichzelf. Eén ding staat vast: mocht ze ooit vrijkomen, dan trakteert haar advocaat Ton Visser haar op een kopje koffie in Kijkduin. Voorlopig leeft De B. noodgedwongen bij de dag. Via Radio 1 volgt ze het nieuws. Politieke debatten hebben haar speciale aandacht. Lezen doet ze ook graag, van alles en nog wat, het liefst in het Engels. De bibliothecaresse haalt speciaal voor haar Engelstalige boeken uit een andere gevangenis, in Utrecht.
  Sinds enkele maanden leeft De B. zich uit in de gevangenistuin, waar tomaten-, aardbeien- en komkommerplantjes groeien. Daar is ze enorm van opgeknapt, zegt Fabiënne. Ze omschrijft haar moeder als een echte ‘plantenmiep’. „Geef haar een dode plant en ze lapt hem zo weer op.’’
  De oogst van de bajestuin wordt verdeeld onder de gedetineerden. Met hen heeft De B. volgens Fabiënne een goede verstandhouding. Vanwege haar leeftijd en zorgzame karakter wordt ze als ‘moedertje’ gezien. Vooral jonge, buitenlandse gedetineerden kunnen op haar steun rekenen. De B. vindt het zielig dat ze ver van huis achter de tralies zitten en geen bezoek krijgen.
  Dat zorgzame heeft ze volgens haar dochter altijd al gehad. Als Fabiënne met een probleem rondliep, stapte ze eerder naar haar moeder dan naar een vriendin. Toch heeft ze, als ieder ander mens, haar nukken en chagrijnige buien.
  Het beeld dat de rechtbank en het hof echter van haar schetsten - ‘een meedogenloze, geraffineerde seriemoordenaar’ - raakt volgens haar naasten kant noch wal. Net als de omschrijving Engel des Doods, die sommige media gebruikten. Fabiënne stoort zich mateloos aan zulke typeringen. Ze voelt een sterke behoefte de naam van haar moeder te zuiveren.
  Dan heeft ze nog een wens, die ze eigenlijk niet hardop durft uit te spreken: haar moeder die aanschuift tijdens het kerstdiner. Voor het eerst in zes jaar.


  Soccer Boys op een roze wolk
  10 oktober 2007, www.heraut-online.nl/

  Bleiswijk - Voor de zondagploeg van Soccer Boys lijkt het seizoen dit jaar beter te verlopen dan verleden jaar. De ploeg van trainer Ron van Houten is met de 2-0 overwinning van zondag tegen Blijdorp op slechts drie punten gekomen van koploper Ommoord. Een overwinning die veel groter had moeten uitvallen gezien het overwicht dat de ploeg had op de Rotterdammers.

  "Het loopt goed, mooie doelpunten en zakelijk uitgespeeld." Een betere analyse, die Soccer Boys-trainer Ron van Houten na afloop van de wedstrijd tegen Blijdorp gaf, was eigenlijk niet denkbaar. De thuisclub kwam tegen de Rotterdammers zelden in moeilijkheden. De Bleiswijkse formatie verkeerde na afloop op een roze wolk nadat ook de uitslagen van de andere wedstrijden in de vijfdeklasse B bekend werden en de stand op de ranglijst voor Soccer Boys een gunstige wending te zien gaf. Met nog slechts drie punten achterstand lijkt Ron van Houten de ploeg nu aardig op de rails te hebben voor het verdere verloop van deze competitie.
  Nu moet gezegd worden dat het 'opleidingsteam' van de Bleiswijkse club in deze competitie niet de allersterkste tegenstanders krijgt. Maar gezien het verloop van het vorig seizoen lijkt er wat je noemt schot in te zitten met wat de bedoelingen zijn van de koerswijziging die het bestuur van de Bleiswijkse voetbalclub voor ogen heeft. Door meer het accent op het zaterdagteam te leggen lijkt het klaarstomen van talenten bij de zondagafdeling nu zijn vruchten te gaan afwerpen, doordat deze spelers met de week beter gaan presteren. En als het goed is, zal de vereniging (lees: zaterdagafdeling) hiervan in de toekomst de vruchten van moeten gaan plukken.
  Soccer Boys tegen het bezoekende Blijdorp was daar een sprekend voorbeeld van. Vroeg in de wedstrijd kwam de thuisclub op een voorsprong door een treffer van Dick van Ravenstein. Het vervolg was meer een eenrichtingsverkeer richting het doel van de Rotterdammers.
  Scheidsrechter Hollemans (heel matig) was er mede debet aan dat de score voor Soccer Boys bleef steken op die ene treffer. De arbiter uit Hoogvliet verzuimde de bal op de stip te leggen toen de inzet van Duncan van de Veen met de hand uit het doel geslagen werd. Van de Veen die ook nog een keer in kansrijke positie tegen de doelman van de gasten schoot. En Alex in 't Veen zag voor de thee ook nog een goede mogelijkheid voor zijn ploeg op de paal belanden.

  Oppermachtig
  De tweede helft was erg eenzijdig met een oppermachtig Soccer Boys, waarbij Blijdorp slechts één kans kreeg die op de lat kwam boven doelman John Posthumus. Toen had de thuisclub de wedstrijd eigenlijk al definitief beslist door een doelpunt van invaller Rachid Amghar.
  Trainer Ron van Houten tot slot over de wedstrijd: "De eerste helft was gezien ons voetballen gewoon goed. De tweede helft hebben we geen kansen weggegeven dus kan je niet anders concluderen dat deze overwinning verdiend is".


  ABN verkoopt laatste kantoor in stad
  Het Parool, 09-10-2007, www.parool.nl/nieuws/
  HERMAN STIL

  AMSTERDAM - In de luwte van de grote overnamestrijd, heeft ABN Amro zijn laatste kantoorgebouw in de Amsterdamse binnenstad gesloten. De bank heeft zijn pand aan de Sarphatistraat, bij metrostation Weesperplein, voor bijna 7,6 miljoen euro verkocht.

  ABN Amro heeft nu nog maar vier bankfilialen in Amsterdam-centrum. Sarphatistraat 47-55 is verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Peldayne. ABN Amro huurt de winkelruimte op de begane grond terug en handhaaft daar zijn bankkantoor. De overige 3600 vierkante meter wordt verhuurd als kantoorruimte.

  Vanuit de Sarphatistraat werd tot voor kort het kantorennetwerk van ABN Amro in Amsterdam bestierd. Dat gebeurt nu vanuit Zuidoost. Het pand stond volgens een woordvoerder van de bank al een tijdje half leeg.

  Het pand aan de Sarphatistraat heeft een roemrucht verleden. Het werd in 1928 gebouwd voor De Amsterdamsche Bank naar een ontwerp van architect C.B. Posthumus Meyjes. In de Tweede Wereldoorlog was roofbank Lippman Rosenthal in het pand gevestigd. Een deel van geroofde Joodse tegoeden werd in de kluizen van het gebouw opgeslagen.

  Bij de fusie tot Amro Bank in 1964 en later tot ABN Amro, bleef het gebouw bij de bank in bezit.

  In de jaren negentig kwam de vestiging in opspraak nadat medewerkers van de daar gevestigde afdeling Diamant/Niet Ingezetenen hun klanten zeker 81 miljoen euro hielpen verduisteren via coderekeningen. Ook werden smokkeldiamanten via geheime rekeningen witgewassen.

  Tot 1999 was een groot aantal stafdiensten van ABN Amro in de binnenstad gevestigd. Na de verhuizing naar het nieuwe complex aan de Zuidas verkocht de bank in de binnenstad zijn kantoorvestigingen aan het Rembrandtplein (aan vastgoedgroep Kroonenberg) en de Vijzelstraat: de Bazel ging in 2002 naar de gemeente, de naastgelegen kantoorkolos werd twee jaar geleden verkocht aan projectontwikkelaar Vesteda en woningbouwvereniging Het Oosten. ABN Amro huurt in dat gebouw tot 2009 nog wel kantoorruimte.

  Peldayne is een particuliere vastgoedinvesteerder die is gevestigd op de Herengracht, bij SNS Bank.


  Na 20 jaar nieuw bewijs in moordzaak Leidschendam
  08-10-07, leiden.westonline.nl/nieuwsitem/

  LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Na jaren is er nieuw bewijs in de Leidschendamse moordzaak waarvoor in 1986 Ina Post tot zes jaar cel is veroordeeld.
  De commissie Posthumus heeft het dossier heropend en onderzoekt of er sprake is van gerechtelijke dwaling. Er is een getuige opgedoken die na 21 jaar het alibi van Ina Post kan bevestigen. Het zou betekenen dat de bejaardenverzorgster ten onrechte gevangen heeft gezeten voor de moord op een 89-jarige weduwe.
  Volgens Ina Post heeft ze onder druk van rechercheurs in Leidschendam een valse bekentenis afgelegd. Behalve die verklaring was er geen bewijs.
  Over de moordzaak is vorige week ook een boek verschenen, waarin veel kritiek wordt geuit op het rechercheonderzoek.


  Wereldwinkel Grou in pand Kleine Buren
  donderdag 04 oktober 2007, www.degrouster.nl/

  GROU - De Wereldwinkel Grou is verhuisd. Na vele jaren in een ruimte van de Doopsgezinde kerk aan de Hoofdstraat gezeten te hebben, is het pand Kleine Buren 5 betrokken. De vrijwilligers hebben het pand (voorheen van Bakker Posthumus) voor een half jaar gehuurd van Angelica Duijvestein. Iedereen is vanaf zaterdag 27 oktober van harte welkom om de nieuwe winkelruimte te bekijken.
  Het bestuur van de Doopsgezinde Gemeente Mid-Fryslân heeft de samenwerking met de Wereldwinkel opgezegd, omdat zij het kerkgebouw volledig nodig hebben voor eigen gebruik.


  Streep onder Schiedammer Parkmoord
  Dinsdag 02 oktober 2007, www.ad.nl/binnenland/
  Door SANDER SONNEMANS

  DEN HAAG/SCHIEDAM - De Hoge Raad heeft definitief een punt gezet achter de Schiedammer Parkmoord. De ten onrechte veroordeelde Kees B. wilde een nieuw proces om aan te tonen dat justitie al veel eerder wist dat hij niet de dader van de moord op de Schiedamse Nienke Kleiss (10) kon zijn.

  Omdat zijn veroordeling (18 jaar cel plus tbs) ongedaan is gemaakt heeft B. echter geen strafrechtelijk belang meer bij een nieuw proces, vindt de Hoge Raad.

  Vlaardinger B. zat vier jaar vast voor de moord op het 10-jarige Schiedamse meisje Nienke Kleiss in juni 2000. Toen bekende de voor een zedendelict opgepakte Wik H. uit Hoek van Holland spontaan de dader te zijn.

  Toen die voor het gruwelijke misdrijf werd veroordeeld, besloot de Hoge Raad de veroordeling van B. door het gerechtshof in Amsterdam te laten herzien. Dat bepaalde zónder de zaak te behandelen dat het Openbaar Ministerie geen recht meer had B. te vervolgen. G. Spong en J. Taekema, B.’s advocaten, namen daar geen genoegen mee.

  Het onderzoek naar de Schiedammer Parkmoord werd door de opeenstapeling van blunders één van de meest geruchtmakende zaken van de vorige eeuw. De misstanden werden aan de orde gesteld in het rapport Posthumus.

  De advocaten vonden dat in dat rapport ten onrechte geen zondebokken waren aangewezen: er waren stukken weggemoffeld en het rapport was volgens hen niet volledig. De strafpleiters wilden 36 getuigen horen, onder wie de offcier van justitie en advocaat-generaal en deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut.

  Advocaat Taekema: ,,Voor wat betreft de strafrechtelijke procedure zijn onze kaarten nu uitgespeeld. Wat ons nu eventueel nog rest, is de gang naar het Europese Hof voor de rechten van de mens.’’ Of dat gebeurt moet Kees B. bepalen. Hij is nooit officieel vrijgesproken en is volgens Taekema in Terneuzen ‘een nieuw leven begonnen’.


  Drogisterijen in actie tegen C1000
  Dinsdag 02 oktober 2007, Distrifood, Joep Meijsen, www.elsevierretail.nl/

  WOERDEN – De verkoop van vrij verkrijgbare geneesmiddelen bij C1000 is de Nederlandse drogisterijen in het verkeerde keelgat geschoten. De koepel van de branche heeft de supermarktketen hierover intussen een brief op poten geschreven, waarin het eist dat de verkoop per direct gestaakt wordt.
  Volgens directeur Martin Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven(CBD) voert C1000 assortiment dat volgens de wet nog niet is toegestaan. ‘Dat komt omdat die middelen nog geen zogenoemde av-status hebben’, zegt hij. Dit betekent dat ze nog niet zijn toegestaan voor de algemene verkoop. Pas één medicijn heeft deze status. ‘Dat betekent dus dat de verkoop van alle andere zelfzorgproducten bij C1000 voor supermarkten zonder een gediplomeerde drogist niet is toegestaan.’ Van geen kwaad bewust
  C1000 zegt bij monde van woordvoerder Ingeborg Postumus zich van geen kwaad bewust te zijn. ‘Wij doen alles volgens de nieuwe wetgeving en gaan dus helemaal niets saneren’, stelt ze. Het supermarktbedrijf heeft de drogisterijkoepel wel uitgenodigd voor een gesprek over dit onderwerp.


  Bazin van Polly krijgt eerste poepgrijper
  1-10-2007, www.enschede.tctubantia.nl/
  . . .

  Evenals voorgaande open asieldagen is het gratis laten aanbrengen van een identificatiechip bij honden en katten weer een hit. In de gang vormt zich een rij wachtenden die hun hond of kat willen laten chippen, onder wie R. van Elk met zijn poes Tijgertje. J. Posthumus, haar dochter, kleindochter en kleinzoon, behoren tot de weinigen die niet hoeven te wachten om hun twee honden te laten chippen. "We waren te vroeg en konden gewoon doorlopen", zegt ze.
  . . .
  Het hele artikel: Enschede - Twentsche Courant Tubantia  LINKS
  Oktober 2007
 • Don't worry By kim posthumus

  September 2007
 • Share your Posthumus Videos Dailymotion
 • Imogen marries Posthumus for love, but love goes asunder partially out of the machinations of the evil queen but also due to the lies of Iachimo who convinces Posthumus that Cymbeline, like all women, are unchaste.
  Cymbeline THINK, Posthumus, think!

  Augustus 2007
 • Split down the middle by Bram Posthumus
 • A peace party in Ivory Coast by Bram Posthumus
 • Travian World Analyzer Speler Postumus
 • Richard Posthumus

  Juni 2007
 • Classic_NFL_on_CBS_Group · The Posthumus Free Zone
 • the laurene posthumus
 • Jan "Dikkedolly" Posthumus In mij vrije tijd doe ik niks, dus ik deet nog al weinig, want ik heb niet veel maar vrije tijd heb ik genoeg. Gevolg ----> Ikke siteje maken, OLE, najah, dit is dus de uitkomst, althans voorlopig.
 • Epitola Posthumus "I'm in my own little world. Please leave me there."

  Archief nieuws

 • Oktober 2007
 • September 2007
 • Augustus 2007
 • Juli 2007
 • Juni 2007
 • Mei 2007
 • April 2007
 • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007
 • 2006

  Google


  Vervolg Archief Posthumus in het nieuws:
  - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999
  Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.