advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- December 2007
- November 2007
- Oktober 2007
- September 2007
- Augustus 2007
- Juli 2007
- Juni 2007
- Mei 2007
- April 2007
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007
- 2006

LINKSArchief Posthumus in het nieuws:
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
- 1800-1899
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 • Laatste nieuws Antal
 • Laatste nieuws Aranka

  Mijn Marktplaats

 •   December 2007
  Hoogleraar: rechercheurs beter controleren
  27-12-2007, www.trouw.nl/laatstenieuws/

  Novum) - Rechercheurs kunnen te vaak informatie achterhouden of verdraaien. Rechters en het Openbaar Ministerie moeten de politie daarom beter controleren. Dat zegt hoogleraar strafrecht in Nijmegen Ybo Buruma donderdag in de Volkskrant.

  Buruma is bezorgd over de instelling van sommige politiemensen en in mindere mate ook van officieren van justitie. De hoogleraar baseert zich op zeven vonnissen uit een periode van november vorig jaar tot en met oktober. In deze zaken gingen verdachten vrijuit omdat rechters onvolledig waren geïnformeerd.

  Zo zetten rechercheurs in een verslag van een verhoor uitspraken op papier die de verdachte niet had gedaan. Ontlastende informatie was weggelaten, schrijft de krant. Volgens Buruma kon een informant in een andere zaak door slecht toezicht van de politie een strafbaar feit uitlokken. "Leidinggevenden kijken in dit soort zaken soms bewust de andere kant op, om gedoe over infiltranten te voorkomen".

  Volgens Buruma handelen politiemensen niet altijd uit kwade wil als zij informatie negeren of verdraaien. Zij willen hun zaak rond krijgen, aldus de hoogleraar. "Dat is mede het gevolg van het veranderde politieonderwijs. Ze leren minder over juridische aspecten", verklaart de strafjurist. "De boodschap is: vormfouten doen er niet toe, het gaat om boeven vangen. Daar beginnen we het nadeel van te ondervinden."

  De hoogleraar stelt dat de nadruk teveel op 'prestatiemanagement' is komen te liggen. "De core business, waarheidsvinding, verwatert. Dat beschouw ik als de teloorgang van de politie."

  Buruma is voorzitter van de commissie-Posthumus II. Die onderzoekt afgesloten strafzaken waarin twijfel bestaat over de schuld van de veroordeelde. Hij was in de jaren negentig lid van de commissie-Van Traa, die onderzoek deed naar opsporingsmethoden en de IRT-affaire.  Eerste boekje voor dominee Posthumus
  woensdag 19 december 2007, www.opurk.nl/content/

  Een bijzondere vergadering was het zaterdag in het Kerkje aan de Zee voor Jongelingsvereniging Filippus. De vereniging mocht haar 75-jarig bestaan herdenken. Niet alleen was er de uitreiking van de erepenning door burgemeester Jaap Kroon, ook stond de overhandiging van het eerste exemplaar van 'Gods woord onderzoekende' op het program. Daarnaast was er een plaquette voor erelid Klaas Bakker.

  Voorzitter Kobus Post verzorgde de opening en liet passend psalm 75 zingen. Dominee T. Veenstra hield aansluitend een korte meditatie over Johannes 14. De leden van Filippus herdachten op eigen wijze hun omgekomen vriend(en) op zee met het zingen van 'Nader, mijn God bij U.'' Filippus heeft meermalen meegemaakt hoe een lid achterbleef op zee. De verdere muzikale omlijsting lag in handen van vriend Klaas Bakker. Hij speelde op zijn viool en op het orgel. Al veertig jaar lang is Bakker lid van Filippus en dat was nauwkeurig bijgehouden. Naast drager van de erepenning is hij nu ook erelid. Kobus Post schetste op humoristische wijze hoe Klaas bij de vereniging terecht was gekomen en bood hem een gedenkbord aan. Het gedenkbord beeld Klaas Bakker uit als organist achter het orgel van de Bethelkerk, verder sieren enkele tekstwoorden uit psalm 150 het bord.

  Boekje
  In de bijzondere vergadering was tijd ingelast om het boekje over de verenging 'Gods woord onderzoekende' van de hand van lid Jos de Boer te behandelen. Het boekje laat de geschiedenis van de vereniging in grote lijnen zien. Het verhaalt de bewogen jaren waarin rampen plaatsvonden, maar ook de vreugdevolle momenten van jubilea. Het heeft een grote invloed gehad op de jongelingsvereniging. Fillipus werd in eerste instantie opgericht als vissersvereniging en tot op heden geeft het een bijzondere band. Wekelijks wordt vergaderd rondom Gods Woord. Secretaris Henkdrik Visser mocht het eerste exemplaar van het boek uitreiken aan dominee J.L Posthumus, als langstzittende predikant van Urk en tevens schrijver van het voorwoord. Ook Marretje Verhoeff-Hoekstra en Marian Kramer-De Jong, namens haar moeder Grietje de Jong-Romkes, mochten een exemplaar in ontvangst nemen als nabestaanden van voorzitters van de vereniging.

  Het boek is te krijgen bij Kobus Post, 682069, Hendrik Visser, 684558 of Jos de Boer, 682884.  Shakespeare’s “Cymbeline” at Lincoln Center
  19-12-2007, www.hamptons.com/d


  John Cullum, Michael Cerveris, and Martha Plimpton. Photo by Paul Kolnik  Assen laat burgers bemiddelen
  dinsdag 18 december, www.assen.nu/

  ASSEN - Tien mannen en vijf vrouwen mogens zich sinds kort officieel buurtbemiddelaar noemen in de gemeente Assen.

  Na het volgen van een theoretische inleiding en een praktijkgedeelte ontvangen zij uit handen van de directeur Stadsbeheer Jan Dirk Nijkamp een certificaat.

  Vanaf 7 januari gaan de buurtbemiddelaars aan de slag. Doel van het project is om conflicten tussen buren te helpen oplossen. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die buren weer met elkaar in gesprek proberen te krijgen.

  Buurtbemiddeling Assen is een samenwerkingsproject tussen SWA, Noordermaat, Politie Drenthe en gemeente Assen.

  Dhr. K. Stol (directeur SWA), Dhr.D.Posthumus (interim directeur Noordermaat), Dhr.E.Kolk (Wijkchef Noord Politie) en Dhr. J.D. Nijkamp (directeur Stadsbeheer gemeente Assen) ondertekenen het convenant waarin deze samenwerking wordt bevestigd.  Advies: meer onderzoek in ontuchtzaak Enschede
  18-12-2007, www.trouw.nl/laatstenieuws/

  (Novum) - De Enschedese ontuchtzaak moet nader worden onderzocht. Om twijfel weg te nemen moet opnieuw worden bekeken of drie Enschedeërs terecht zijn veroordeeld voor ontucht met zeven minderjarigen. De zogenoemde twijfelcommissie van justitie, de commissie Posthumus II, die werd ingesteld nadat voor de Schiedammer parkmoord in 2000 een onschuldige werd veroordeeld, heeft dat geadviseerd.

  In deze zaak zijn in 2001 en 2002 een vader, moeder en haar broer veroordeeld voor verkrachting en ontucht met onder anderen de kinderen van het echtpaar. In februari 2002 veroordeelde het gerechtshof in Arnhem de vader tot acht jaar gevangenisstraf en tbs, de moeder tot vijf jaar en haar broer tot zeven jaar celstraf. De moeder en haar broer hebben hun straf uitgezeten, de vader zit nog in een tbs-kliniek.

  Het feitencomplex waarop de veroordeling is gebaseerd is fragiel, zo concluderen de drie commissieleden, die na hun eigen onderzoek spreken van een nog fragielere basis voor de schuldigverklaring. Daarom moet de vraag worden gesteld of de veroordeelden wellicht onschuldig zijn, zoals zij zelf volhouden.

  De drie commissieleden hebben bekeken of de rechter informatie is onthouden, onder meer omdat verslagen van verhoren van slachtoffers en getuigen niet in het dossier zaten. Het driemanschap stelt vast dat het opsporingsonderzoek integer is uitgevoerd en er geen informatie is achtergehouden. Toch had aanvullende informatie over slachtoffers, verdachten en pleegplaatsen bij de stukken moeten worden gevoegd, oordeelt het drietal, omdat die voor een goede beeldvorming over de drie verdachten van belang waren.

  Ook zijn niet alle verhoren volgens de regels afgenomen, terwijl die suggestie wel is gewekt. De commissie plaatst verder vraagtekens bij de manier waarop de aangifte van een van de dochters tegen haar vader tot stand is gekomen. De rol van een halfzuster is hierbij groter geweest dan uit het verhoorverslag blijkt. Aan adviezen op het gebied van de hulpverlening aan de verdachten is groot gewicht toegekend, stelt de commissie, waardoor de waarheidsvinding minder aandacht kreeg. Mogelijk hebben slachtoffers elkaar beïnvloed, maar dit is nog niet onderzocht. De commissie heeft verder vastgesteld dat in sommige uitwerkingen van verslagen antwoorden als 'onverstaanbaar' worden weergegeven, terwijl die antwoorden in werkelijkheid niet onverstaanbaar waren.

  De ontuchtzaak was de eerste zaak die de commissie Posthumus II ging onderzoeken, vorig jaar zomer. Een psycholoog en twee leden van de Nationale Recherche Informatiedienst hadden twijfels over het onderzoek in de zaak geuit. Politie en justitie zouden verklaringen van vermeende slachtoffers hebben losgepeuterd.

  Het college van procureurs-generaal van het OM moet nu gaan bepalen of en hoe het nader onderzoek wordt gestart. Pas daarna zou een eventuele heropening van de zaak aan de orde zijn.  Remembering Someone Special from my Past
  Monday, December 17, 2007, overineurope.blogspot.com/

  POSTHUMUS, John Richard - Passed away peacefully, with his family at his side, after a courageous nine year battle with leukemia and necrotizing fasciitis, at Grand River Hospital on Wednesday, December 12, 2007, in his 34th year. Dear son of Mary of Kitchener and Gus (Johanna) of Waterloo. He will be lovingly remembered by his brother, David (Shannon); niece, Rachel and his special friend, Jill Munro. John is survived also by his maternal grandmother, Shirley Griffith (late Graham) of RR 3, Moorefield and paternal grandmother, Jean Posthumus (late Jim) of Kitchener, and his many aunts, uncles. cousins and friends. The Posthumus family will receive relatives and friends at the Henry Walser Funeral Home , 507 Frederick St., Kitchener, 519-749-8467 Friday (today) from 2-4 and 7-9 p.m. John's funeral service will take place in the Funeral Home Chapel on Saturday, December 15, 2007 at 1:30 p.m. Rev. Mark Lewis officiating. A reception will follow the funeral in the Funeral Home. Cremation. In lieu of flowers, memorial donations to Grand River Regional Cancer Centre or the Princess Margaret Hospital, Bone Marrow Transplant Unit, Toronto or a charity of your choice would be appreciated by the family. Visit www.henrywalser.com for John's memorial.  Red lights out
  by Bram Posthumus, 17-12-2007, www.radionetherlands.nl/currentaffairs/

  It is considered the very essence of Amsterdam, its heart. Tourists throng the area at night and mingle with the clientele of the prostitutes who ply their trade from behind the area's innumerable windows. Mention Amsterdam anywhere, in Cape Town, New York or Tokyo and the first response more likely than not will be: Red Light District!

  Well, not for much longer if the city authorities have anything to do with it. On December 17, Amsterdam's Alderman for Finance Lodewijk Asscher presented the plan that will dramatically change the face of the Red Light District. In close cooperation with the police and private enterprise, the city authorities want to "spruce up" what Mr Asscher calls the city's "dismal" red carpet. An important part of the plan is that the number of prostitutes and facilities for drug addicts will be reduced.
  . . .
  Het hele artikel op / read more on: Radio Netherlands Worldwide  Verenigingsleven Westenholte voor voetlicht
  17-12-2007, www.destentor.nl/zwolle/

  door Yang Yang Chiu
  ZWOLLE - Hoe bruisend het verenigingsleven van Westenholte is wordt zaterdag 19 januari getoond in ontmoetingscentrum Het Anker.

  Van 10.30 tot 17.00 uur zetten vrijwel alle clubs uit de wijk hun beste beentje voor tijdens de vijfjaarlijkse Culturele dag.

  Het begint voorzichtig aan een traditie te worden. In 1983 werd de eerste editie gehouden. Vanuit het bestuur van Het Anker kwam het idee om de bewoners van de toenmalige nieuwbouwwijk Westenholte-Stins kennis te laten maken met het verenigingsleven en het ontmoetingscentrum.

  "Met Stins werd onze wijk zo'n beetje verdubbeld qua inwoners", vertelt Sietse Posthumus. "Dus de helft van de inwoners was nieuw in de wijk. Import als het ware. Die mensen wilden we laten zien hoe levendig en vernieuwend de wijk is." Posthumus is sinds die eerste editie de organisatie van de Culturele dag trouw gebleven. "Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat ik uit het bestuur van Het Anker ben gestapt, maar dit is gewoon leuk. Dit doe ik graag."

  Hij krijgt al jaren hulp van Ankerbestuurder en kameraad André van Soldt.
  "We hebben niet om een bepaalde reden voor eens in de vijf jaar gekozen. Dat is tamelijk willekeurig. Jaarlijks is in ieder geval te vaak."

  Beide mannen zijn druk bezig met het plannen van de activiteiten. Van Soldt: "Het moet een doorlopend en afwisselend programma worden." Posthumus valt hem bij: "We willen voorkomen dat we in meerdere zalen tegelijk workshops en demonstraties hebben. Mensen hoeven niet te kiezen." Hoewel het programma nog niet helemaal in kannen en kruiken is, is duidelijk dat burgemeester Henk Jan Meijer, vergezeld door het jeugdorkest van Excelsior, de openingshandeling verricht. Andere deelnemende clubs en verenigingen zijn onder meer wijkvereniging WVF, Zang en Vriendschap, de tennisclub, Stichting Loopsport, maar ook carnavalsvereniging De Knienebelters, de linedancevereniging en de kynologenclub Zwolle.

  In Het Anker hebben bezoekers tijdens de Culturele dag de mogelijkheid om informatie te vergaren over de verenigingen, maar ze kunnen ook kijken naar demonstraties of meedoen aan een van de workshops. Posthumus en Van Soldt weten zeker dat 'het geen passieve bedoening' wordt. "We willen mensen bij de activiteiten betrekken. Laat ze maar eens op een hoorn blazen en merken hoe moeilijk dat is."  Prijzen en eer voor beste scriptie
  Donderdag 13 december 2007 - BREDA -, www.bndestem.nl/breda/

  De NHTV Internationale Hogeschool Breda en Avans Hogeschool reikten gisteren prijzen uit voor de beste scripties van het studiejaar 2006/2007.

  Bij Avans ging de prijs dit jaar naar twee studenten. Beiden kregen, naast de eer, een cheque van 1500 euro.

  Pabo-studente Meta Posthumus won met haar scriptie 'Symbolen & Rituelen'. Zij bracht in beeld hoe kinderen, met name leerlingen in het speciaal onderwijs, baat hebben bij vaste patronen. Structuur geeft hen rust en duidelijkheid. Het aanbrengen van die structuur is volgens Posthumus vergelijkbaar met het toepassen van terugkerende rituelen. Symbolen en rituelen scheppen helderheid.

  De andere Avans-winnaar, Lisette Bakker, studeerde aan de Juridische Hogeschool van Avans in Tilburg. In opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand verdiepte zij zich in de afwikkeling van schuldsanering. Zij constateert dat er grote verschillen bestaan in de manier waarop zowel bewindvoerders als rechtbanken omgaan met die afwikkeling en pleit voor een uniformisering van de procedures, zodat alles efficiënter en sneller kan worden afgehandeld.

  Bij de NHTV is de Joop Jansen Prijs, genoemd naar de oud-voorzitter van het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT), bestemd voor de beste scriptie en het beste verslag van afgestudeerden van de verschillende toerisme- en recreatie-opleidingen.

  Als beste scriptie kwam die van Marjolein Evers, studente Vrijetijdsmanagement, uit de bus. Zij onderzocht onder meer hoe cultuurparticipatie in een wijk kan leiden tot een gevoel van binding, tot grotere deelname en tot meer betrokkenheid. Tom Schrurs, eveneens student Vrijetijdsmanagement, leverde volgens de jury het beste verslag af. Hij schreef over Avante Educação Brasil (AEB). Een organisatie die poogt in Brazilië de kwaliteit van het leven van zo veel mogelijk kinderen te verbeteren door onder meer het onderwijs en de gezondheidszorg verder te ontwikkelen. Beide NHTV-winnaars ontvingen van 1000 euro.  Verzoek vrijlating Lucia de B. afgewezen
  13-12-07, www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/

  De Haagse verpleegkundige Lucia de B. komt voorlopig niet vrij. Staatssecretaris Albayrak van Justitie heeft een verzoek om vrijlating afgewezen.

  Albayrak heeft de advocaat van de verpleegkundige gemeld dat de detentie van Lucia de B. niet wordt onderbroken. Lucia de B. is veroordeeld tot levenslang voor de moord op zeven ziekenhuispatiënten en drie pogingen daartoe.

  Franken had om vrijlating gevraagd naar aanleiding van het rapport van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken, oftewel commissie-Posthumus II. De commissie oordeelde in oktober dat een moord - de dood van een zes maanden oude baby - opnieuw voor de Hoge Raad moet worden gebracht.

  Vergiftiging
  De commissie stelde dat in het proces te weinig aandacht was besteed aan verschillende opvattingen van deskundigen over de vergiftiging van de baby.

  De procureur-generaal van de Hoge Raad zei vervolgens geen aanleiding te zien in een herziening van haar zaak. Er moest wel aanvullend onderzoek worden gedaan.

  Onvoldoende
  Staatssecretaris Albayrak baseert haar besluit op gesprekken met het Openbaar Ministerie en op basis van een medisch advies. Volgens het Openbaar Ministerie is het feit dat de Hoge Raad een nader onderzoek doet naar het strafrechtelijk onderzoek onvoldoende grond om Lucia de B. op vrije voeten te stellen.

  Haar advocaat had ook om vrijlating gevraagd vanwege de medische omstandigheden van Lucia de B. Maar uit het medisch onderzoek blijkt dat er geen redenen zijn om de Haagse verpleegkundige daarom vrij te laten.  Bryant N. Posthumus
  Published in The Press of Atlantic City from 12/11/2007 - 12/13/2007, www.legacy.com/PressOfAtlanticCity/Obituaries

  POSTHUMUS, BRYANT N., 87 - of Galloway Township, joined his loving wife of 63 years, "My Girl Shirl", as he called her, on December 4th. He retired from First National Bank of South Jersey, now Wachovia, as a Regional Vice President. He set that goal when he started his career as a Teller. Bryant was very civic minded, and was a member of the Mainland Chamber of Commerce. He was a member and treasurer of Atlantic County American Cancer Society, Atlantic County Red Cross, where he donated 16 gallons of blood, and Atlantic County area Boy Scouts. He continued his volunteerism at Seashore Gardens Living Center, where he lived for three years. He is predeceased by his loving wife, Shirley. Survived by two daughters, Carol and her husband Butch Fries of Absecon and Judy (Carty) and her husband Stuart Wolk of Winchester, VA; three grandchildren, Debbie and her husband Chick Dorofee of Pleasantville, Tina and her husband Tommy Stine, and Kris and his wife Gina Carty, both of Winchester, VA; sister-in-law, Elizabeth Hinchliffe of Clearwater, FL; nephew, Frank Van Dyke and family of NJ; and niece, Marcia Van Dyke of CA. A celebration of his life will be held at Lowenstein Funeral Home, 58 S. New York Rd., Smithville on Saturday, December 15, from 10:30 a.m. to 11:30 a.m. In lieu of flowers, donations may be made to Seashore Gardens Living Center, 22 W. Jimmie Leeds Rd., Galloway, NJ 08205.
  See for guestbook: Press O fAtlantic City - Obituaries  A Roman Thank You Letter
  Dec. 10th, 2007, artemisbsg75.livejournal.com/

  A Roman Thank You Letter
  Translated by James Mitchie

  For New Year, Postumus, ten years ago,
  You sent me four pounds of good silver-plate.
  The next year, hoping for a rise in weight,
  (For gifts should either stay the same or grow),
  I got two pounds. The Third and fourth produced
  Inferior presents, and the fifth year's weighed
  Only a point - Septicus' work, ill-made
  Into the bargain. Next I was reduced
  To an eight-ounce oblong salad-platter; soon
  It was a miniature cup that topped the scales
  At even less. A tiny two-ounce spoon
  Was the eighth year's surprise. The ninth, at length,
  And grudgingly, disgorged a pick for snails
  Lighter than a needle. Now, I note, the tenth
  Has come and gone with nothing in its train.
  I miss the old four pounds. Let's start again!  She Plays Like a Boy
  Monday, December 10, 2007, thesunbirdquarterly.blogspot.com

  Margaret Abbot, one of the original 19 women to make it to the Olympics in 1900, was the first American woman to ever win a gold medal. Her sport? Golf. That was more than 100 years ago. In 1997, Marion Jones became the first woman in 50 years to win three events at the U.S. Track & Field Nationals. That same year, professional women’s basketball teams took the court for their first official season. That was 10 years ago.
  . . .
  Shanda Posthumus, a senior English major, has also noticed the stereotyping taking place on the FPU campus. “You can hear the comments during Powder Puff football; people are shocked when an amazing play happens or when two girls collide and then get up and walk away.” Posthumus played high school basketball where she won the prestigious Eagle Award that recognized her ability, attitude and dependability on and off the court. Although she does not play for FPU on scholarship, she is a repeat player for the Powder Puff football league.
  . . .
  But is there a solution to this stereotype? Should students and athletes simply learn to deal with the reality of this labeling? For Mathews and Pierce it would seem that the stereotype does not bother them. “The stereotype might change and evolve over time, but it will always exist,” says Pierce. Posthumus offers a familiar solution to this age-old battle. Equality. “Be just as dedicated in attending female sport events, making signs and pumping up the players; support is always important,” Posthumus says to sports fans.
  . . .
  Het hele blog op / read all at: The Sunbird Quarterly  Jong talint op foarronde Liet
  Uitgegeven op zaterdag 08 december 2007, kollumerland.nieuws.nl/

  folgjende » De sjuery fan sjongfestival Liet hat freed op de earste foarronde fan it festival yn Heech trije groepen nominearre foar de finale fan Liet 2008. It giet om Jelte Posthumus en band mei 'De wiete wyn hellet oan', om de formaasje De Seedyk mei 'Koesto my mar echt' en om de band Koartsluting mei 'It lûdste stil'. De noch mar 15-jierrige Fetske van der Meulen en Mariëlle Osinga makken ek yndruk mei it nûmer 'Us leafde'.


   Jelte Posthumus is ien fan de earste trije nominearren foar in finaleplak (www1.omropfryslan.nl/)  Kamer steunt pleidooi OM voor tweede vervolging
  07-12-2007, www.trouw.nl/laatstenieuws/

  (Novum) - Een Kamermeerderheid steunt het pleidooi van het Openbaar Ministerie om mensen die eerder zijn vrijgesproken van een ernstig misdrijf opnieuw te kunnen vervolgen. Nu is dat nog niet mogelijk. Als iemand in het verleden is vrijgesproken van moord, maakt het niet uit als nieuwe technologieën zoals DNA-onderzoek een ander licht op de zaak werpen.

  Veroordeelden kunnen wel om herziening van hun zaak vragen. "Ik ben het met het OM eens dat iemand bij nieuw bewijs nog eens moet kunnen worden vervolgd", zegt SP-Kamerlid Jan de Wit. "Maar het is wat moeilijk om dit juridisch toe te passen. Er geldt hier een beginsel dat iemand niet twee keer voor hetzelfde misdrijf mag worden vervolgd."

  De Wit pleitte eerder voor een deskundigencommissie die los staat van de rechterlijke macht. "Als veel mensen roepen dat een zaak niet goed is behandeld, zou die commissie de zaak opnieuw kunnen onderzoeken. In Engeland hebben ze al zoiets. Een Criminal Cases Review Commission."

  Nederland heeft nu de commissie-Posthumus II. Die werd ingesteld naar aanleiding van de fouten in de Schiedammer parkmoord. De commissie onderzoekt drie afgesloten strafzaken waarin twijfel bestaat over de schuld van de veroordeelde. De Wit wil graag een permanente opvolger voor de commissie, maar heeft geen Kamermeerderheid voor zijn plan.

  Posthumus II wil het onderzoek naar de drie zaken nog dit jaar afsluiten, weet De Wit. Volgend jaar komt de commissie met een voorstel over het aanpassen van de herzieningsprocedure.

  CDA en PvdA vinden ook dat mensen die zijn vrijgesproken van een ernstig misdrijf, bij nieuw bewijs opnieuw moeten kunnen worden vervolgd. Maar zij willen eerst het voorstel van Posthumus II afwachten. De Wit verwacht dat de wet in de loop van volgend jaar zo wordt aangepast dat een tweede vervolging voor hetzelfde misdrijf mogelijk wordt.  'Hij zet een klep open en gaat maar door'
  Donderdag 6 december 2007, www.brabantsdagblad.nl/kunst/

  door Koen Graat
  Drie jaar geleden zou altsaxofonist Joris Posthumus (34) een aantal optredens doen met de Amerikaanse tenorsaxofonist/basklari-nettist David Murray.
  Een polsblessure zorgde er niet alleen voor dat de concerten werden afgeblazen, maar hield Posthumus ook een jaar aan de kant. Morgen gebeurt het dan alsnog, want in Paradox in Tilburg beginnen de groep van Posthumus The New Quartet en Murray aan een korte tournee.
  "Een hele tijd geleden hadden we vanuit het conservatorium een masterclass van Murray. Na afloop daarvan hebben we met hem gejamd. Ik was overdonderd door de energie die je voelt wanneer hij speelt. Hij zet een klep open en gaat maar door. Zoiets had ik daarvoor nog niet gehoord", aldus Posthumus. Toen de Nederlandse Jazzdienst enkele jaren geleden een budget beschikbaar stelde voor getalenteerde muzikanten en uiteindelijk bij Posthumus uitkwam, hoefde de saxofonist dus niet lang na te denken over de besteding van het geld. Hij besloot Murray uit te nodigen. "In Europa wordt vaak intellectueel gespeeld, terwijl Amerikanen vanaf het eerste moment alles geven. Ze laten meteen zien dat ze er staan. Het rauwe geluid, de energie, dat is wat me aantrekt in de Amerikaanse stijl. Het gaat meer om de klank."
  Als voorbereiding op de concerten in 2004 repeteerde Posthumus met zijn toenmalige trio enkele dagen met Murray. "Dat ging in het begin moeizaam. Wanneer ik Murray iets vroeg over zijn spel, zei hij: 'I don't know. I just play'. Toch brak het ijs na een dag en toen heb ik erg veel van hem opgestoken, vooral op melodisch gebied. Hij soleert eindeloos rondom thema's om zich nieuwe stukken eigen te maken."
  Dat de geplande optredens door een polsblessure niet door konden gaan, was natuurlijk een enorme tegenvaller. "Mijn hand is nooit meer geworden als daarvoor. Ik ben nooit een Speedy Gonzales- saxofonist geweest, maar die blessure dwong me om nog meer nadruk te leggen op mijn geluid in plaats van op techniek."
  Twee jaar geleden richtte Posthumus samen met contrabassist Jurriaan Dekker The New Quartet op, een hardbop-formatie die in verschillende samenstellingen met uiteenlopende gasten speelt. Tijdens de komende concerten met Murray completeren Pascal Vermeer (drums) en Jeroen van Vliet (piano) het kwartet. "We spelen 'nubop', zeg maar moderne hardbop. Het gaat ons vooral om de energie. Dat is de kracht van het bandje."
  Met een plek in de halve finale van de Deloitte Jazz Award en de nodige optredens met The New Quartet is Posthumus weer helemaal terug. Wel heeft hij na al zijn blessureleed besloten zijn muzikale keuzes nog bewuster te maken. "Misschien ben ik wel de nieuwe Paul van Kemenade. Mijn geluid is te specifiek om in allerlei bands als sideman te spelen. Ik wil mijn eigen dingen uitzetten."
  - The New Quartet en David Murray spelen onder meer op vrijdag om 21.00 uur in Paradox in Tilburg en op maandag 10 december in Café Wilhelmina, Eindhoven. Beide concerten beginnen om 21.00 uur.  Sherry Posthumus - 9/24/45 - 12/3/07
  Tuesday, 04 December 2007, www.fencing.net/

  Written by Craig Harkins
  Sherry Posthumus was Stanford's women's fencing coach and was team leader in the 1988, 1992, and 1996 Olympics. She passed away Monday afternoon at her home in San Jose after battling an inoperable brain tumor for the last two years.
  Here is the tribute from her daughter:
  It is altogether fitting that the sport of fencing played such a vital role in the life of Sherry Posthumus, who spent the bulk of her days touching the lives of others. As a wife, mother, daughter, sister, grandma, friend, teacher, and coach she shared her wry wit, her subtle wisdom, and her joy for life.
  A mere list of her accomplishments – ample as that list may be – cannot begin to animate the person that she was and the impact that she had on those around her. Sherry’s resume would note nearly 25 years in the athletic department at Stanford University, but no bullet point can illuminate the ever-open office door, the careers launched, the lives changed, and the scores upon scores of students who emerged from the university to take their first wobbly steps into adulthood covered with her fingerprints.
  A vital, driving force in the fencing world Sherry represented the United States as the manager of three Olympic Teams. She helped shape the growth and development of the sport domestically and at an international level, built a highly competitive collegiate program at Stanford, and left a trail of new fencing clubs like footprints in her wake throughout her adult life, sharing the sport she loved with generations to come.
  At home Sherry was the keystone of a bustling family. Behind her impish grin there was no trick too complex to play, no project too large to undertake. An ancient brown upright piano vanished overnight, reincarnated in black and white as perhaps the world’s first music-making dairy cow, complete with head, tail and bell. A gourmet cook, a lover of tools, and an entrepreneur forever in search of next great idea, like the wildly popular Pirates Camp for kids that sprung from her mind, cutlass at the ready, engendered by the melding of fencing and sailing, neighbors along the Roble Gym hallway. The consummate host, Sherry was as generous with her home as she was with her spirit, the Hotel Posthumus hosting a steady stream of students, fencers, friends, and practical strangers for a night, a week, a month, or more. She never stopped giving.
  It is perhaps the rarest of traits: the ability to make every single person you encounter better for having known you. And sadly, the number of people who can truthfully make that claim is less by one today.
  Sherry died at 62 from brain cancer and is survived by her husband Donald, and two daughters and their husbands, Lisa and Danny Milgram and Jennifer Posthumus and Kris Atteberry, and by two grandsons, Nathan and Josh Milgram. She also is survived by her mother Betty Rose, and her sister and brother-in-law, Evie Rose and Jerry Barnhart.  Photo File
  Dec 3, 2007, www.theatermania.com/

  Lincoln Center Theater's visually opulent production of William Shakespeare's Cymbeline opened last night.

  Michael Cerveris Tony Award winner Michael Cerveris once again shows off his Shakespearean skill as Imogen's husband, Posthumus.  LINKS
  December 2007
 • Keanu Reeves Added: December 22, 2007 Constantine. Pompeii (E.S.Posthumus)
 • Old Grumpy Dwarf Posthumus's blog

  Oktober 2007
 • Don't worry By kim posthumus

  September 2007
 • Share your Posthumus Videos Dailymotion
 • Imogen marries Posthumus for love, but love goes asunder partially out of the machinations of the evil queen but also due to the lies of Iachimo who convinces Posthumus that Cymbeline, like all women, are unchaste.
  Cymbeline THINK, Posthumus, think!

  Augustus 2007
 • Split down the middle by Bram Posthumus
 • A peace party in Ivory Coast by Bram Posthumus
 • Travian World Analyzer Speler Postumus
 • Richard Posthumus

  Juni 2007
 • Classic_NFL_on_CBS_Group · The Posthumus Free Zone
 • the laurene posthumus
 • Jan "Dikkedolly" Posthumus In mij vrije tijd doe ik niks, dus ik deet nog al weinig, want ik heb niet veel maar vrije tijd heb ik genoeg. Gevolg ----> Ikke siteje maken, OLE, najah, dit is dus de uitkomst, althans voorlopig.
 • Epitola Posthumus "I'm in my own little world. Please leave me there."
  Archief nieuws
 • November 2007
 • Oktober 2007
 • September 2007
 • Augustus 2007
 • Juli 2007
 • Juni 2007
 • Mei 2007
 • April 2007
 • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007
 • 2006

  Google


  Vervolg Archief Posthumus in het nieuws:
  - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999
  Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.