advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- Januari-februari 2007
- December 2007
- November 2007
- Oktober 2007
- September 2007
- Augustus 2007
- Juli 2007
- Juni 2007
- Mei 2007
- April 2007
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007


LINKS

Archief Posthumus in het nieuws:
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
- 1800-1899
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 • Laatste nieuws Antal
 • Laatste nieuws Aranka

  Mijn Marktplaats

 •   Februari 2008
  50 kilometer archief voor prof. Zürcher

  27 februari 2008, www.scienceguide.nl/
  De Turkije-kenner prof. Erik-Jan Zürcher wordt de nieuwe directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Hij bouwde daar in de voorbije decennia al aan een internationale collectie Turkse archieven en periodieken. Inmiddels is deze uitgebreid met Iraanse, Azerbajaanse en Egyptische collecties. Onder Zürchers leiding verzamelde een groep politiek actieve Turkse vakbondsbestuurders het materiaal voor het IISG.

  Zürchers Turkey. A Modern History (Londen 1993) werd in zeven talen vertaald en wordt wereldwijd gebruikt door studenten. Hij verschijnt geregeld in de media en geeft adviezen aan de overheid. In 2006 was hij medeoprichter van het Nederlands Instituut voor Hoger Onderwijs in Ankara (NIHA) en in 2007 van het Turkije Instituut in Den Haag.

  Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis is een KNAW-instituut en werd in 1935 opgericht door N.W. Posthumus, de eerste hoogleraar economische geschiedenis in Nederland, een pleitbezorger van het belang van archief- en ander bronnenmateriaal voor onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Het beheert 50 km bibliotheek-, archief- en audiovisuele collecties op het gebied van sociale geschiedenis en stelt deze beschikbaar aan onderzoekers uit de hele wereld. Het IISG is een van de belangrijkste Nederlandse erfgoedinstellingen en speelt ook internationaal een vooraanstaande rol.  Soccer Boys komt weer niet langs DJSCR

  27 februari 2008, www.heraut-online.nl/
  Rotterdam - De voetballers van de zondagafdeling van Soccer Boys moeten een competitieverlenging voorlopig weer in de koelkast zetten. De formatie van trainer Ron van Houten zag andermaal geen kans om DJSCR te verslaan.

  Evenals in de eerste ontmoeting bleef ook nu de score op 1-1 steken. Waarbij vermeld mag worden dat Soccer Boys-doelman Jeroen Posthumus met drie uitstekende reddingen in het laatste kwartier zijn ploeg voor een nederlaag wist te behoeden.

  Rien Kuyvenhoven
  Wat betreft de entourage zal de Bleiswijkse formatie best zo snel mogelijk de vijfdeklasse willen verlaten. Want aan de Van Duyn van Maasdamweg nabij het vliegveld Zestienhoven is het een armetierige vertoning hoe de voetbalclubs er hier bij zitten. DJSCR is daar geen uitzondering op. Echter, willen de voetballers van Soccer Boys aanspraak maken op promotie dan zullen zij ook deze wedstrijden de punten moeten pakken. Vooral in de eerste vijfenveertig minuten hadden de Bleiswijkers de beste kansen. Maar het niet doortastend optreden voorkwam een grotere voorsprong voor de gasten waarbij het uiteindelijk zou blijven bij het enige doelpunt van Martijn van Harten, die na tien minuten spelen uit een scrimmage de bal over de doellijn bij de Rotterdammers wist te drukken, 0-1.

  Daarvoor had de doelman van DJSCR al een kogel van Dick van Ravenstein tot hoekschop moeten verwerken. En scheidsrechter Güngör had Soccer Boys al voor een probleem geplaatst toen na een paar minuten een terugspeelbal door Jeroen Posthumus met de hand werd beroerd. Twee meter voor de doellijn werd door de arbiter een vrije trap aan de thuisclub gegeven waar deze wel erg slordig mee omsprong.

  De voorsprong die Soccer Boys had genomen werd tien minuten voor de rust weer teniet gedaan door de thuisclub. Uit een vrije trap werd een prachtig ingestuurd doelpunt gescoord, 1-1. Duncan van de Veen zou op slag van rust nog een mogelijkheid krijgen om Soccer Boys aan een voorsprong te helpen maar zijn schot werd door de doelman van de thuisclub keurig tot hoekschop gewerkt.

  Sta in de weg
  De tweede helft zou Soccer Boys vooral in het eerste kwartier wel het betere van het spel hebben en zag Alex in ?t Veen zijn inzet op de paal belanden. Echter Soccer Boys kreeg gaandeweg deze wedstrijd steeds minder kleur op het gelaat, omdat het soms een overwicht niet in kansen wist om te zetten. De uitvallen van de Rotterdammers bleken niet ongevaarlijk en herhaaldelijk moest doelman Jeroen Posthumus handelend optreden om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden in het laatste kwartier van de wedstrijd.

  Tot driemaal toe was de sluitpost van Soccer Boys een sta in de weg voor de thuisclub. Een zelf afgedwongen en genomen vrije trap van Ducan van de Veen zou de beste kans van de wedstrijd worden, maar kon door de doelman van de thuisclub tot hoekschop worden verwerkt. De deling zou gezien de negentig minuten de lading volkomen dekken omdat Soccer Boys dan misschien wel het betere spel had maar DJSCR de tweede helft de betere mogelijkheden kreeg.  Paardensport - Gouden paard voor Terminator

  19 februari 2008, regiosportaktueel.nl/
  De Italiaanse hengst I'm Mr Wise maakte na vier maanden koersrust een geslaagde rentree met Age Posthumus. De kleinzoon van een naar Italië uitgevoerde merrie bleef ook in zijn tweede start ongeslagen en deed dat op een lucratief moment. Voor het eerst profiteerden de deelnemers van door de NDR extra gedoneerd prijzengeld, bijna duizend euro per koers.  Tien jaar Bistro d’Ouwe Helling

  maandag 18 februari 2008, www.destentor.nl/regio/zutphen/
  Door Rudi Hofman.
  Op 1 augustus 2008 is het tien jaar geleden dat Ben en Tiny Posthumus en Harry de Jong restaurant “De Witte Haven” overnamen van Dhr. Huis. De zaak werd grondig verbouwd tot Bistro d’Ouwe Helling.
  De zaak wordt nu door Tiny Posthumus, chef-kok Erwin Dompeling en het personeel gerund. d’Ouwe Helling heeft de meest afwisselende menukaart van Volendam.
  Vanwege het 10-jarig bestaan is er in de zaak een Rad van Fortuin geplaatst. Hiermee kunnen gasten diners en kortingen winnen.  Brummen weer aan (natuur)schoonmaak

  Door door Rudi Hofman. maandag 18 februari 2008, www.destentor.nl/regio/zutphen/
  BRUMMEN - Wethouder D. ter Maat noemde de nieuwe opzet van de Brummense deelname aan de Nationale Schoonmaakdag krap een jaar geleden al 'een blijvertje'. De kogel is door de kerk: ook in 2008 neemt de gemeente de organisatie van de schoonmaak in het Brummense op zich.

  De landelijke actie is zaterdag 15 maart, maar in Brummen kan ook op een andere dag worden meegedaan.

  Het grote succes van 2007, toen zo'n 1.600 vrijwilligers hun handen uit de mouwen staken in een poging Brummen grotendeels zwerfvuilvrij te maken, ziet de gemeente als stimulans. Zij roept daarom verenigingen, instellingen, organisaties en andere groeperingen (individuen zijn ook welkom) op zich voor de Nationale Schoonmaakdag aan te melden. De gemeente ondersteunt hen onder meer door materialen en versnaperingen beschikbaar te stellen.

  Degenen die in 2007 al meededen, hebben een aanmeldformulier gekregen. Nieuwkomers kunnen uiterlijk op 29 februari contact opnemen met E. Posthumus van de afdeling beheer van de gemeente Brummen, tel. 0575 568576. Belangstellenden wordt verzocht het aantal opruimers en de voorkeur voor de dag door te geven. Elke volle zwerfvuilzak levert twee euro op.  Antilliaanse militie weinig in trek

  Caribische redactie, 16-02-2008, antilliaans.caribiana.nl/curacao_bonaire/
  De Antilliaanse militie leidt nog steeds minder jongens op voor een betere slaagkans in de maatschappij dan de bedoeling was. Dat stond al in een rapport dat nu bij de Tweede Kamer ligt. Er is sinds vorig jaar weinig veranderd, bleek bij het bezoek van premier Balkenende.

  Dat niet alle plaatsen bezet zijn is jammer, vindt Posthumus, want hij zou graag helemaal vol zitten. "Ik zou graag bovenop die 75 nog een reserverlijst willen zien, zodat als er in de eerste paar dagen een paar afvallen, dat we die kunnen aanvullen." De commandant denkt dat de planning niet helemaal goed verloopt. Hij wil er niet dieper op ingaan, omdat hij nog in overleg is met de overheid. De jongens voor het project worden geworven uit de halfjaarlijkse lichting van dienstplichtigen.

  De Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage was verbaasd over het tekort aan nieuwe instroom. "Dit was anderhalf jaar geleden al bekend en ik dacht dat het was opgelost." Zij gaat direct maatregelen nemen om het probleem op te lossen. "Dit is zo'n mooi project, deze kans is uniek. De jongens zijn dankbaar dat ze die krijgen." De Jongh wil nog in deze lichting 75 jongens in het project hebben.

  Ook de Nederlandse premier is teleurgesteld in de lage opkomst. "Laten we dat nu echt onder ogen zien en zorgen dat je de volle capaciteit kunt benutten." Balkenende vindt het een waardevol project, maar wil wel dat het Nederlandse geld dat er in wordt gestoken optimaal wordt benut. "Je ziet dat een heleboel jongens een diploma halen en naar werk worden geleid. Curaçao heeft dat nodig."  Nieuw stipendium voor talentvolle vrouwelijke onderzoekers
  Erasmus Universiteit eert Willemijn Posthumus-van der Goot

  dinsdag 12 februari 2008, www.eur.nl/master/nieuws/
  Op de Talent Day van dinsdag 12 februari 2008 zette de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) haar meest talentvolle studenten en wetenschappers van het afgelopen jaar in het zonnetje. Bovendien kregen zeven talentvolle, veelbelovende vrouwelijke promovendi voor de eerste keer het dr. W.H. Posthumus-van der Goot stipendium uitgereikt, genoemd naar de eerste Nederlandse promovenda, die economie studeerde in Rotterdam. Willemijn Posthumus-van der Goot (1897-1989) werd een bekende journaliste, feministe en pacifiste, en heeft haar hele leven gepleit voor de economische, sociale en politieke gelijkberechtiging van vrouwen. De EUR ziet haar als inspiratiebron voor de bevordering van diversiteit aan de universiteit.

  In 1920 ging Willemijn Hendrika van der Goot economie studeren aan de Nederlandsche Handels-Hoogeschool te Rotterdam. Ze promoveerde in 1930 en omdat haar dissertatie zich richtte op de consument, onthulde ze impliciet het belangrijke aandeel van vrouwen in de economie. Van der Goot was in 1935 mede-oprichter van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging. Als journalist bij de Groene Amsterdammer en de AVRO kon zij de publieke opinie beïnvloeden en maakte zij zich hard voor de profilering en waardering van vrouwen. De Erasmus Universiteit wil die profilering en waardering stimuleren met het dr. W.H. Posthumus-van der Goot stipendium. Het stipendium bestaat uit € 3500,- en is bedoeld voor onderzoek en bezigheden die daaraan verwant zijn.
  Het dr. W.H. Posthumus-van der Goot stipendium is een tweejaarlijks stipendium, uitgereikt aan één vrouwelijke wetenschapper per faculteit.  Head shaving event Feb. 23 to benefit Brock Mission
  February, 12, 2008, www.thepeterboroughexaminer.com/

  The lineup of volunteers to have their heads shaved keeps getting longer as the Kawartha Community Church's fundraiser for the Brock Mission inches closer.
  Tony Posthumus, youth leader with Kawartha Community Church, said the fundraiser is the brainchild of a small group of teenagers in his youth group.
  About six months ago, 17-year-old Lisa Van Vliet approached Posthumus wanting to raise money for the Brock Mission by shaving her head.
  "She's a pretty girl with long blond hair down her back," he said. "I was intrigued by that, but especially by how much she wanted to raise."
  Posthumus said Van Vliet set a goal to raise $10,000.
  "I was impressed with her idea and her resolve to do it," he said. "(The group of youth involved) are really appreciative of what Brock Mission does to meet the basic needs in the Peterborough community." Right now, Posthumus said, about 16 people have volunteered to have their head shaved on Feb. 23.
  The group have already raised about $8,000, he said, with "more money coming in."
  Just recently, Posthumus said, the Schultz group of ScotiaMcLeod kicked in $2,000 for the benefit.
  "That's 20 per cent of our goal right there," Posthumus said. "Not only that, but two of their employees have committed to personally raising money and shaving their heads as well."
  There are about seven or eight other corporate sponsors as well, he said.
  At the fundraiser two Toronto Maple Leaf tickets will be raffled off, Posthumus said.  Seed Growers back organic dairying, 4-H
  February, 2008, Vol. 32, No. 2, www.agrinewsinteractive.com/

  . . .
  Finally, the board received an update from director Garnet Ralph on the Ontario Agricultural Hall of Fame nomination of Gordon Hill which it supported with a $700 grant; and directors voted to provide a similar allocation to sponsor one of their own, John Posthumus in the 2009 round of Hall of Fame nominations.  ENGAGEMENT: Petsinger-Posthumus
  02/03/2008, Grand Forks Herald

  Terra Petsinger and Jarod Posthumus announce their engagement. Parents of the couple are Terry and Susie Petsinger, Arvilla, ND, James and Ginny Kampa, Becker, MN, and the late Cliff Posthumus.

  Terra Petsinger, Jarod Posthumus February 04. 2008 St.CloudTimes
  ARVILLA, N.D. — Terry and Susie Petsinger, 1687-31st St., announce the engagement of their daughter, Terra, to Jarod Posthumus, son of Ginny Kampa, 10551-26th St. SE, St. Cloud.

  Petsinger, a 2001 graduate of Larimore High School, Larimore, N.D., is a 2005 graduate of the University of Minnesota with a degree in kinesiology. She is employed by GolfTEC, Scottsdale, Ariz.
  Posthumus, a 2001 graduate of Becker High School, is a 2005 graduate of the University of Minnesota with a degree in business marketing. He is employed by 3M, Phoenix.
  A July 19 wedding is planned.
  How did you meet? The couple met in a class at the University of Minnesota in the summer 2003. He was a tight end on the Gopher football team, and she was a golfer on the women’s team.  Januari 2008
  Militair hospitaal uit de Romeinse tijd opgegraven in Oudenburg
  January 24,2008, www.pressreleases.be/
  Bron: Vlaamse Overheid
  Bij opgravingen van het Romeinse militaire kamp van Oudenburg (West-Vlaanderen) ontdekte het team van archeoloog Sofie Vanhoutte van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) de resten van een militair hospitaal. Een belangrijke vondst, want het is de eerste keer dat een militair hospitaal in het Gallische gebied wordt aangetroffen.

  Bij opgravingen van het Romeinse militaire kamp van Oudenburg (West-Vlaanderen) ontdekte het team van archeoloog Sofie Vanhoutte van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) de resten van een militair hospitaal. Een belangrijke vondst, want het is de eerste keer dat een militair hospitaal in het Gallische gebied wordt aangetroffen. Verrassend was ook de vaststelling dat in het soldatenkamp vrouwen en kinderen verbleven. De archeologen kregen voorts een nieuw inzicht in de chronologie en de ruimtelijke organisatie van het kamp. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het nieuwe nummer van Relicta, het wetenschappelijke tijdschrift van het VIOE.
  Een verfijnde chronologie Na de eerste opgravingen in het stadscentrum van Oudenburg, tussen 1956 en 1960, werden drie kampfasen onderscheiden: eerst waren er twee opeenvolgende forten van aarde en hout, gevolgd door een derde van steen. Dankzij nieuwe opgravingen tussen 2001 en 2005 slaagde Sofie Vanhoutte erin die chronologie te verfijnen. Er kunnen nu vijf opeenvolgende forten onderscheiden worden: drie van aarde en hout en twee van steen. Het eerste houten fort is opgericht rond 200 na Christus, als onderdeel van een verdedigingsgordel die weerwerk moest bieden tegen Germaanse invallen. Een van de stenen kampen was mogelijk een bolwerk van Postumus, de bevelhebber van de Rijnlegers die zich in 260 tegen Rome keerde en kortstondig heerste over een afgescheiden 'Gallisch Rijk'. Tijdens de vierde eeuw maakte het fort deel uit van de Litus Saxonicum, het verdedigingssysteem van de Britse en Gallische kusten met imposante stenen castella. Een militair hospitaal In de derde eeuw domineerde een meer dan 600 m² groot complex met binnenhof de zuidwesthoek van het castellum. Frappante overeenkomsten met grondplannen uit Noord-Engeland en Bulgarije tonen aan dat het om een militair hospitaal of valetudinarium moet gaan. De archeologen vonden ook medische instrumenten zoals pincetten, een oorlepeltje, een naald, een sonde en fragmenten van zalfplaatjes. Het is de eerste keer dat een militair hospitaal wordt aangetroffen in Gallië. Vrouwen, kinderen en Germanen Vondsten zoals spinschijfjes, haarpinnen, vrouwen- en kinderschoenen, glazen armbanden en andere juwelen, tonen aan dat de fortbewoning niet alleen uit mannen en militairen bestond. Bovendien was de afkomst van de soldaten wellicht niet 'zuiver' Romeins: verschillende exemplaren van schoenen, bijvoorbeeld, vertonen typisch Germaanse kenmerken. VANHOUTTE S. 2007: Het Romeinse castellum van Oudenburg (prov. West-Vlaanderen) herontdekt: de archeologische campagne van augustus 2001 tot april 2005 ter hoogte van de zuidwesthoek. Interim-rapport. Relicta. Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 3, 199-236. (dit artikel is ook online beschikbaar: http://oar.vioe.be/item/212 ) Relicta 3 is verkrijgbaar bij het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed
  ISSN 1783-6425 Formaat A4, ingebonden, 331 p., met illustraties. Prijs: 40 euro + verzendingskosten België: 5 euro - Europa: 12 euro Bestellen kan bij anne.seys@rwo.vlaanderen.be

  Foto's van het archeologisch onderzoek in Oudenburg zijn te vinden op http://www.erfgoed.net/pers.  Het Anker vast baken in de wijk
  21-1-2008, www.destentor.nl/zwolle/
  door Yang Yang Chiu
  ZWOLLE - De volle parkeerplaats en het fietsenrek verraadt al voor binnenkomst dat er volop mensen zijn in ontmoetingscentrum Het Anker.

  Voor de vijfde keer in 25 jaar is het zalencentrum van Westenholte de uitgelezen locatie om binnen een dag kennis te maken met het rijke verenigingsleven van de wijk. Bij het optreden van jeugdorkest Excelsior is het druk: trotse vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes en zusjes komen massaal mee met de muzikale jeugdige Westenholtenaren. De sportclinics van onder meer de tennis- en volleybalvereniging vallen in de smaak en linedance-instructrice Erna Bonthuis van The Bluefinger Dancers krijgt bij het publiek spontaan de voeten van de vloer. Organisatoren André van Soldt en Sietse Posthumus lopen tamelijk tevreden door het ontmoetingscentrum. Oorspronkelijk werd de Culturele Dag in het leven geroepen voor de bewoners van de toenmalige nieuwbouwwijk Stins. "We wilden ze laten zien wat er allemaal leeft in onze wijk", weet Posthumus nog. "Nu speelt dat veel minder een rol." Het is voor de twee Westenholtenaren lastig om te peilen hoeveel nieuwe wijkbewoners van de gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met de verenigingen en Het Anker.

  In de grote zaal proberen diverse verenigingen zich aan de bezoekers te presenteren. Het algehele oordeel over de dag is positief, de term 'gezellig' valt vaak. Al hebben bijvoorbeeld Zang en Vriendschap noch de hengelsportvereniging potentiële nieuwe leden kunnen verwelkomen. "De interesse viel wat tegen", zegt Gerard Klaassen van de hengelsporters. "Zeker van de jeugd. Het aquarium was wel erg in trek bij de kleine kinderen."

  Tijdens de Culturele Dag wordt opnieuw duidelijk dat Het Anker fungeert als baken in Westenholte. De inwoners weten de weg naar de Meester Koolenweg feilloos te vinden. Of het nou is om 's avonds een biertje te drinken, te repeteren, trainen, of Oud en Nieuw te vieren tot het weer licht is... Het ontmoetingscentrum is tevens de residentie van carnavalsvereniging De Knienebelters. De loop blijft er dus nog wel even in. Of liever gezegd, de polonaise.  Nieuwe perrons bieden nog geen beschutting
  Laatst bijgewerkt op 17 januari 2008, 16:37, www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/hilversumplassen/
  Hilversum - De reizigers verdragen de rommel, de tijdelijke routes, de noodtrappen, de plassen en het andere ongemak op station Hilversum Centraal met bewonderenswaardig flegma. Sorry voor de overlast, maar vanaf nu wordt het beter.'' Die verzekering van de spoorbeheerder ProRail lijkt op sommige bordjes in kroegen waarop 'morgen gratis bier' wordt beloofd.

  Dat 'vanaf nu' is een tijdstip dat al enkele weken van kracht is, zolang staat die belofte op de hoge houten beschotting in de vertrek- en aankomsthal. Of het er in de beleving van de reiziger inderdaad wat beter op wordt? Wie met die vraag rondgaat krijgt een enerzijds/anderzijdsverhaal te horen. Aan de creditkant prijkt majestueus als grote en tevens enige plus de intercity, die maandag 10 december de Hilversummers kwam verblijden. Hij rijdt vaak, hij rijdt bovenal op tijd en je bent in goed twintig minuten op Amsterdam CS. Voor wie dagelijks die kant op moet en terug is het een uitkomst. Wieteke Posthumus (24) uit Zwolle staat, een dikke witte sjaal om de nek, te wachten op spoor 5. Ze ziet eruit alsof ze het koud heeft. ,,Ach, valt mee hoor. Ik ben wel wat gewend.'' Zoë Kuijper (21) worstelt met een aansteker en een sigaretje op hetzelfde gloednieuwe perron. Ze vindt alles goed en wel maar het is intussen zonder enige beschutting wél afzien op de sporen vier en vijf. Regen en wind hebben hier vrij spel, er is nog geen overkapping of wachthok.  Romney Hopes for Home-Field Advantage
  Jan 15, 2008, blog.washingtonpost.com/the-trail/2008/
  By Juliet Eilperin

  GRAND RAPIDS, Mich -- Speaking in an office furniture warehouse here this morning, Mitt Romney told roughly 100 supporters he was counting on Michigan voters like themselves to help jump-start his presidential campaign.
  . . .
  Today's event, conducted in a storage facility for a company owned by Michigan's former lieutenant governor Dick Posthumus, was aimed more at rallying Romney's allies than winning over undecided voters. Peggy Adams and her husband Jerry, who live in St. Louis, traveled to Grand Rapids to make calls on his behalf today.
  . . .  Decision 2008
  Romney confident of a win in Michigan

  Tuesday, January 15, 2008, www.detnews.com/
  Deb Price / The Detroit News

  GRAND RAPIDS -- As Michigan voters headed to polls today, Republican presidential candidate Mitt Romney told supporters at a get-out-the-vote rally, "we are going to do it today."
  . . .
  Dick Postumus, the president and chief executive of Compatico and a former Republican lieutenant governor of the state, called Romney "the man of the future."
  . . .  Kerstbomenrecord in gemeente Brummen
  11-01-2008, www.destentor.nl/apeldoorn/
  door Rudi Hofman

  BRUMMEN - De kerstboominzameling in de gemeente Brummen heeft woensdag een record opgeleverd.
  Kinderen en volwassenen leverden in Brummen en Eerbeek in totaal 2600 kerstbomen in. Elke boom was goed voor 50 eurocent.
  Vergeleken bij 2000 is sprake van ruim een verdubbeling van de 'kerstboomscore'. Dat jaar werden 1250 bomen ingeleverd - in 2001 waren dat er met 900 nog veel minder. Tot en met 2001 leverde een boom 50 cent op, in 2002 40 eurocent en sindsdien 50 eurocent.
  E. Posthumus, coördinator van de jaarlijkse kerstboominzameling, was zeer verheugd over het nieuwe record. Hem was opgevallen dat kinderen de inzameling steeds gestructureerder aanpakken. "Dat begint met het in de bus doen van briefjes in de buurt. Aan zoveel mogelijk mensen wordt gevraagd of de kerstboom mag worden opgehaald. Mama neemt alle telefoontjes aan en noteert de adressen. Papa wordt vervolgens ingezet bij de inzameling." Wethouder D. ter Maat bezocht woensdag alle inzamellocaties. De bomen worden versnipperd.
  Tot slot de inzamelresultaten van de afgelopen negen jaar: 1250 in 2000; 900 in 2001; 1293 in 2002; 1378 in 2003; 1500 in 2004; 1696 in 2005; 1901 in 2006; 2230 in 2007 en 2600 in 2008.  Posthumus Zone
  1-1-2008, en.wikipedia.org/wiki/

  "Posthumus Zone" is a song composed by the Los Angeles electronic music group E.S. Posthumus for the TV programs The NFL on CBS and The NFL Today on CBS Sports. The song is played at the start and end of the programs, before and after commercial breaks, and during stoppages of play of the American Football Conference games shown on The NFL on CBS, and on commercial spots that announce the programming schedule, as a jingle for viewers to remember.

  The song is also used to introduce, to conclude, and to segue to commercials on Westwood One's NFL game coverage and halftime programming.

  "Posthumus Zone" is expected to be released by E.S. Posthumus in 2008. In 2005, E.S. Posthumus released the single "Rise to Glory," a remix of "Posthumus Zone" in association with DJ Quik with vocals from Bizarre.

  LINKS
  December 2007
 • Keanu Reeves Added: December 22, 2007 Constantine. Pompeii (E.S.Posthumus)
 • Old Grumpy Dwarf Posthumus's blog


  Meer LINKS

  Archief nieuws
 • Januari-februari 2007
 • December 2007
 • November 2007
 • Oktober 2007
 • September 2007
 • Augustus 2007
 • Juli 2007
 • Juni 2007
 • Mei 2007
 • April 2007
 • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007 >

  Google


  Vervolg Archief Posthumus in het nieuws:

 • 2006

 • - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999

  Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.