advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- Augustus 2008
- Juli 2008
- April-Juni 2008
- Maart 2008
- Januari-februari 2008
- December 2007
- November 2007
- Oktober 2007
- September 2007
- Augustus 2007
- Juli 2007
- Juni 2007
- Mei 2007
- April 2007
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007


LINKS
Archief Posthumus in het nieuws:
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
- 1800-1899
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 • Laatste nieuws Antal
 • Laatste nieuws Aranka
  Mijn Marktplaats
  Door Annette Posthumus
  De schrik van de watersporters

 •  

  Juni 2008
  De Telegraaf 5 juli 2008 Verdachte in zaak-Rosiek volhardt in ontkenning
  30-06-08, www.parool.nl/parool/nl/7/Misdaad/

  DAMSTERDAM - Ook in de rechtszaal blijft de 45-jarige Hans P. onveranderlijk kalm. Hij beantwoordt alle vragen en slechts hier en daar laat zijn geheugen hem in de steek. Op de hamvraag ''Hebt u Deborah Rosiek vermoord?'', deze keer gesteld door zijn advocaat, klinkt het resoluut: ''Nee, zeker niet.''
  De kalmte van ex-politieman P. was in het vooronderzoek ook al opgevallen. P. staat deze week terecht voor de moord op de 39-jarige Rosiek, die een stormachtige relatie met P. had. De vrouw verdween op 17 juni 2003, een dag voordat zij met een keizersnede in het VU-ziekenhuis in Amsterdam van een tweeling zou bevallen. Sindsdien is taal noch teken van haar vernomen.
  Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat Posthumus Rosiek heeft vermoord en dat hij haar lichaam, al dan niet met hulp van anderen, heeft laten verdwijnen.
  Zoekacties in het IJsselmeer en in recreatiegebied Het Twiske hebben niets opgeleverd. Deze zoekacties werden uitgevoerd op aangeven van een getuige, die de rechtbank dinsdag ter zitting zal horen. Zijn verklaringen zijn door een gedragsdeskundige als onbetrouwbaar bestempeld.
  P. is twee keer gearresteerd en heeft telkens enkele maanden vastgezeten. Ruim een jaar geleden kwam hij opnieuw op vrije voeten omdat de bewijsgaring van politie en justitie stagneerde.
  Het bewijs lijkt sindsdien niet toegenomen. Ook een langdurige poging P. via een undercoveractie aan de praat te krijgen, leidde niet tot tastbaar resultaat. Het OM moet het hebben van een aantal verdachte omstandigheden, tegenstrijdigheden en onmogelijkheden in P.'s verklaringen en van enkele bloedsporen met het DNA van Rosiek die in de kelderbox van een vroegere woning van P. in Amsterdam-Zuidoost zijn gevonden.
  P. woonde destijds samen met een andere vrouw. Rosiek was een van zijn vele minnaressen, met wie hij, zeker in de periode vlak vóór de verdwijning van Rosiek, talrijke heftige ruzies had. De vrouw heeft een aantal telefonische ruzies op band opgenomen. De rechtbank beluisterde maandag een aantal van die tapes. Te horen was hoe P. Rosiek met de dood bedreigt.
  De rechtbank zet het proces dinsdag voort. Zij heeft de gehele week voor de zaak uitgetrokken. (ANP)  Reactie VVD op aftreden wethouder Heybroek
  Blaricum, 24-06-2008, www.6fm.nl/

  De VVD respecteert het besluit van wethouder Heybroek.
  "Natuurlijk, als iemand zo duidelijk aangeeft dat de verhouding tussen werk en de lol in je werk uit balans is, dan moet je respecteren dat hij stopt. Maar het is wel verdraaid jammer dat we zo’n vakman kwijtraken", aldus de fractievoorzitter van de Blaricumse VVD, Rob Posthumus.
  "Er is blijkbaar een moment gekomen dat het gevoel van "het is genoeg geweest" de overhand kreeg. Ik vind het grote klasse dat Heybroek dat zo helder heeft aangegeven. Daarmee stelt hij het belang van het dorp voorop", aldus Posthumus.

  De grote kracht van wethouder Jan Heybroek lag in zijn realisatievermogen." Kijk maar eens naar hoe degelijk de Blaricummermeent is opgezet, en hoe geolied de projectmachine loopt. Alles conform planning. Echt een schoolvoorbeeld van goed bestuur."
  "En neem het realiseren van de BEL-Combinatie", zo vervolgt Posthumus. "Een traject van minder dan 3 jaar tussen besluit, planvorming en implementatie. De rol die Jan Heybroek daarbij heeft gespeeld en de stempel die hij daar op gedrukt heeft, toont aan dat hij een goed bestuurder is."

  Op de vraag, wie uit de VVD-gelederen de opvolger van Heybroek wordt, kan nog geen antwoord worden gegeven."Jan heeft zijn moment van vertrek op 1 september gesteld; wij zullen de tussenliggende periode heel goed gebruiken om de best mogelijke kandidaat te vinden."
  Of het een wethouder uit Blaricum-zelf wordt? "We houden alle opties open, willen geen mogelijkheid onbenut laten om een goede bestuurder voor ons geliefde dorp te vinden", zegt Posthumus.
  "Jan Heybroek heeft over zijn besluit goed overleg gevoerd met de andere leden van B&W en bestuur en fractie van de VVD. Dit heeft de VVD de mogelijkheid gegeven al de eerste stappen van de zoektocht naar kandidaten te zetten. "

  De VVD-Blaricum zal het vertrek van wethouder Heybroek niet geruisloos laten passeren. Leden, bestuur en fractie zullen na het zomerreces op gepaste wijze afscheid nemen van de man die zo lang een vooraanstaande rol in de Blaricumse politiek heeft gespeeld. Dat komt hem ten volle toe.  Creativiteit voorkomt leegloop
  dinsdag 24 juni 2008, www.ad.nl/binnenland/

  Door EDUARD VOORN JEROEN DE VREEDE
  DEN HAAG/JIRNSUM - Er komt geen Bekende Nederlander die een lintje doorknipt, maar feest is het volgende week woensdag wel in het Friese Jirnsum: de nieuwe supermarkt gaat open! Het platteland loopt leeg, vergrijst en de bevolking krimpt, maar Jirsum krijgt weer een supermarkt.
  Toen in januari de oude supermarkt de deuren sloot, sloegen buurtbewoners en de corporatie de handen ineen. Welkom heeft het pand gekocht en de gemeente geeft subsidie om vijf mensen met een verstandelijke beperking aan werk te helpen. Iedereen blij, maar het vergde het nodige creatief denken.
  Dat is precies waar onderzoekster Femke Verwest van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) voor pleit. Het planbureau presenteert vandaag zijn nieuwe rapport over bevolkingskrimp. Gemeenten moeten veel serieuzer werk maken van de ontvolking die vroeg of laat in landelijke regio’s in het land zal toeslaan. ,,Anders dreigt er leegstand, staan woningen langer te koop, daalt de verkoopwaarde en krijg je concentratie van lage inkomensgroepen. Die gebieden worden dan onaantrekkelijk,’’ zegt Verwest.
  Niet alleen al bekende gebieden als Zuid-Limburg en Oost-Groningen krijgen problemen: binnen tien tot vijftien jaar krimpt de bevolking in bijna negentig gemeenten. Voor grotere gemeenten dreigt leegloop van verouderde binnensteden. Daarmee ligt het gevaar van verpaupering op de loer.
  Woningbouw moet daarom woningsloop worden en dát is wennen. Verwest: ,,Veel meer dan in het verleden zullen gemeenten moeten gaan samenwerken. Het kan niet zo zijn dat een gemeente woningen bouwt en een buurgemeente daardoor leegstand krijgt. Daarnaast moet de nieuwbouw worden getemperd en er veel energie worden gestopt in sloop en herstructurering.’’
  In Friesland namen vier gemeenten begin deze maand die handschoen op. Ze hebben de rem gezet op nieuwbouwplannen. Moesten er eerst 1600 woningen bijkomen binnen twee jaar, nu nemen Harlingen, Ferwerderadiel, het Bildt en Franekeradeel daar acht jaar de tijd voor.
  Het vergt een omslag in het denken: een wethouder zal niet langer een lintje doorknippen van een bouwproject, maar van een sloopplan. ,,Je moet creatief worden,’’ vindt Posthumus in Friesland. ,,Niet alleen scholen en winkels sluiten, maar ook een nieuw dorpsgebouw openen, maar dan wel met kinderopvang, peuterspeelzaal, geldautomaat en een postservice. Dat kan vaak nog wél.’’  City Council OKs Highway 13 sidewalk
  Published Tuesday, June 24, 2008, www.albertleatribune.com/news/

  Project links west-side nursing home, shopping center, 2 schools
  By Sarah Stultz | Albert Lea Tribune
  Out of a public safety concern, the Albert Lea City Council voted Monday to move forward with the Minnesota Highway 13 sidewalk project, which includes the construction of a sidewalk alongside the highway from Elmira Street to Fountain Street, going through Shoff Park, and on the west side of North Avenue from Fountain Street to Clark Street.
  . . .
  Diane Posthumus, who was speaking out for her mother, one of the residents who is going to be assessed, said she and her mother do not think that Ninth Avenue, where she lives, is busy enough to warrant a sidewalk.
  Posthumus said she sat at her mother’s house for four hours this weekend and saw less than a handful of people walking by.
  “It’s not busy,” she said.
  It would also be a hardship for her mother to have to keep the sidewalk maintained, she said. . . .  McKeough Land Company’s Building
  24 juni 2008, www.hollandengineering.com/matriarch/

  Chuck Posthumus Architects
  Grand Haven, Michigan
  HEI was given the challenge of producing four facade and three floor plan elevation drawings for the existing McKeough Land Company Building in Grand Haven, Michigan. These services were provided for Chuck Posthumus Architects with the aid of HEI’s High Definition Survey (HDS) tool.
  Safety benefits – remotely scanned without the need for ladders or scaffolding
  Data collection – elevation drawings were produced for each floor at given location per clients request
  Budget savings – in just 2 ½ hours, building was scanned and additional section views will require minimal time to produce  ANNOUNCEMENT: Climex Auction of 45,000 pre-CDM VERs, July 17
  Monday, June 23, community.newvalues.net/

  Posted by Jos Cozijnsen in Trading
  A total of around 45,000 VERs from two small Hydro Projects in China will be on offer in a VER Auction on the Climex Exchange. The auction is scheduled for 17 July 2008. The pre-CDM VERs stem from 2006 – 2008 vintages and will be validated and verified by TÜV Sued and accredited with the VER+ standard. VCS II is possible on request. The auction will start at minimum prices of €3 and €3.50.
  Members of Climex automatically receive full details on the auction and the project. Buyers interested in participating in the auction can contact Climex for more information or register for free membership to the Climex exchange at the website: www.climex.com.
  The auction is scheduled for 17 July from 14.00 - 16.30 hours Central European Time. The format of the auction will be open, which means anonymous bids will be visible to all participants.
  "With these auctions we offer buyers a direct way to purchase the carbon credits they need, straight from a project and in an easy manner.”, Axel Posthumus, CEO of Climex commented.
  “The main goal of the Climex auctions is to create standardisation, liquidity and transparency, to optimise the distribution chain and to provide easy access to Carbon Emission Rights at low costs.  South Coast salvage operation continues
  23 juni 2008, www.iol.co.za/

  Five days after heavy rains inundated large parts of the South Coast, Ifafa families were still working frantically on Sunday to get mud out of their homes and to salvage the little they had left.
  The flooding hit the area about 10pm last Wednesday, when the Ifafa river burst its banks, causing serious damage to property and infrastructure. Built along the banks of the river, houses along a 1km stretch were so badly damaged that the owners said they could not be rebuilt.
  "Where do you start, what do you do?" asked Cindy Posthumus, who was left destitute.
  No fewer than 75 houses were submerged in the muddy storm water.
  In the aftermath, two people were left dead and nearly 100 destitute, with nothing left but the clothes on their backs.
  Tony, 84, and Myrtle, 91, du Toit died in their home after a mudslide. They were found holding hands sitting at a dining room table.
  Several cars were badly damaged. The area's sewage plant and water pipe system were also damaged.
  Residents were plucked from rooftops by emergency services personnel and taken to safety on jet skis after their homes were submerged in storm water.
  A cellphone, cutlery and broken kitchen cupboards is all Posthumus, a 69-year-old pensioner who lives alone, has left.
  She had a close encounter with death when she was swept away by the storm water on her way to calm a terrified neighbour.
  Like other houses along the road, hers was filled to the roof and everything inside was destroyed.
  "I was standing on my veranda when the water hit me, washing me down the road. I grabbed on to a pole. I can't even remember what went on in my mind at that point; I was probably too cold to think. I'm covered in sores.
  "Our houses are insured, but I, like some other people, did not insure my contents and I don't know what I'll do. I wish I could say I'm going to leave, but where am I going to go?" said Posthumus.
  Maurine McAllister, 69, said she had prepared herself for death after almost drowning inside her bedroom.
  "The lights were off, so I decided to go to bed. I knelt down to say my prayers and the carpet was wet, so I knew the river had gone up. As I gathered important documents and headed towards the door, the water burst in, sweeping me and the furniture into the house. I knew I was going to die. I screamed.
  "Seeing that emergency workers were breaking the roof at the wrong end, Wayne (a local man) climbed in, picked me up and started giving me his body heat because I was hypothermic at the time," said McAllister.
  The National Sea Rescue Institute, police and paramedics were commended by residents for their "outstanding" work.
  Residents affected have appealed for donations, including towels, cleaning products and toiletries.
  People interested in making donations can call Posthumus at 082-409-2799 or 039-977-8667.
  Heavy rain in Durban on Sunday night sparked fears of more flooding in the South Durban basin, but a senior forecaster at the weather office said the showers were confined to parts of Berea and central Durban.
  Little to no rain was expected on the South Coast and the storm formation had moved out to sea.
  The eThekwini Metro Emergency Services control room had received no reports of flooding or storm damage.  Over de drempel dankzij je taalmaatje
  REPORTAGE, Van onze verslaggeefster Karin Sitalsing gepubliceerd op 18 juni 2008, www.volkskrant.nl/binnenland/

  LEEUWARDEN - Vrijwillige taalcoaches bevorderen de communicatie op de werkvloer. En ze helpen nog tegen de eenzaamheid ook.
  Wat premier Balkenende en minister Vogelaar willen, bestaat al lang in Leeuwarden. De bestuurders willen de taalbeheersing op de werkvloer verbeteren, onder meer door allochtonen te koppelen aan taalcoaches. Sociale werkvoorziening Caparis begon een jaar geleden met Nederlandse lessen op de werkvloer, waarbij de deelnemers gekoppeld worden aan ‘taalmaatjes’ die hen na werktijd meenemen naar de supermarkt en de bioscoop.
  De FNV en AbvaKabo hebben het idee bij Caparis gelanceerd; de maatjes zijn deels collega’s van de sociale werkvoorziening, deels medewerkers van de vakbond. Donderdag krijgen de eerste negentien deelnemers hun diploma.
  Janny Pitstra zou er het liefst haar werk van maken, zo leuk vond ze het om taalmaatje te zijn. Sinds maart trok ze geregeld op met de Soedanese Frida Ding en met Madlen Korkes Koma uit Irak. Ze ging bij de dames op visite en hielp hen met ingewikkelde papieren. Frida vergezelde ze bij een gesprek op het CWI over een herindicatie voor de Wet Sociale Werkvoorziening.
  ‘De dame van het CWI zei: u bent hier voor uw indicatiestelling voor de WSW; als u het niet begrijpt, mag u interrumperen. Ik vroeg Frida of ze het begreep. Nee dus.’
  De dames maakten er een gezellige middag van: moeilijke woorden kijken op de prikborden in de CWI-hal en een uitje naar het tuincentrum. ‘Ik vroeg haar me te vertellen wat er op de bordjes stond: i.v.m. bacterie-overdracht niet met de handen in het water. Dat laatste kon ze wel lezen en begrijpen, maar dat bovenste? En wat betekent eigenlijk i.v.m.? Nou ja, dat soort dingen dus.’
  Pitstra weet als geen ander hoe fijn het is om een taalmaatje te hebben. Dertig jaar geleden was ze als reisleidster in Noorwegen een buitenstaander die de taal niet sprak. ‘Ik weet hoe moeilijk het is om je in een vreemd land te moeten redden.’
  Frida en Madlen zijn beiden tien jaar in Nederland. Hun Nederlands is niet vloeiend, maar ze hebben veel van Janny geleerd, verzekeren ze. ‘Moeilijke woorden’, zegt Korkes Koma. ‘Als we een fout maken, helpt ze ons.’ Tijdens de bezoekjes praten ze veel over taal. ‘En het weer’, lacht Ding.
  Ook nu het project is afgesloten, houden de drie vrouwen contact, als vriendinnen.
  Het doel is tweeledig, vertelt Bernard Posthumus, directeur van de afdeling Leeuwarden van Caparis. ‘De mensen leren de taal gebruiken in de praktijk. Soms moeten ze net een drempel over om Nederlands te durven spreken. En het is ook een manier om contacten te leggen, zowel voor de deelnemers als de maatjes. We hebben hier veel eenzame mensen die na vieren in een heel klein wereldje zitten.’
  Minister Vogelaar verwacht dat de helft van de Nederlanders wel taalcoach wil worden. Dat is niet Posthumus’ ervaring. ‘Het kost gemiddeld een avond per week. Die tijd heeft niet iedereen er voor over.’
  Het project krijgt na de zomer een vervolg. Dan komen ook mensen die niet bij Caparis werken, in aanmerking – het wordt getrokken bij de inburgeringscursussen. ‘In het vervolg willen we de maatjes al bij het begin betrekken, in plaats van in de tweede fase’, zegt Posthumus. ‘Het is een laagdrempelige manier om spelenderwijs de taal te leren. Daar hoef je niet mee te wachten, en op die manier weten de maatjes precies hoe ver hun pupillen zijn.’  Monique Maatjes, de kei van Maatjes
  dinsdag 17 juni 2008, www.destentor.nl/regio/veluwewest/harderwijk/

  Vaste bezoeker van café Maatjes in de Vijhestraat Jorie den Daas maakt er geen geheim van.
  Niemand minder dan Monique Maatjes verdient het grootste compliment dat er is. Omdat ze week in week uit hele dagen achter de bar staat, mee juicht als Dirk Kuyt hem er in kopt, een traantje weg pinkt als Henri een tegentreffer maakt en haar adem in houdt als er een schot op Van der Sar komt. "Maar als de doelpunten vallen sta ik of met mijn hoofd in de koelkast of ik ben vaak net achter wat aan het halen."
  Te midden van honderd bezoekers in het café valt het niet mee de verrichtingen van Oranje te volgen. "Tuurlijk, je hoort het direct aan het gejuich. Of het wordt juist muisstil. Toen Henry de tegengoal maakte voor Frankrijk bijvoorbeeld. Later, tijdens het schoonmaken als het café dicht is, kan ik pas echt zien hoe mooi de 4-1 van Sneijder was." Monique, die met haar vader Koop Maatjes het beroemde café runt, beschouwt Maatjes als haar huiskamer. Van jongs af aan helpt ze al mee. Vroeger was hond Brammetje een begrip, tegenwoordig is de oranje teckel Doris van Ditty Posthumus van hotel Monopole de mascotte van voetbalminnend Harderwijk.
  Afgelopen vrijdag was natuurlijk een topdag. "Direct gevolgd door Aaltjesdag. Ik heb van een uur 's middags tot 's nachts vijf uur gewerkt." Waar ze de energie vandaan haalt? "Nou" zegt ze. "Ik wil straks die mannen wel eens horen aan de bar die vooraf schamperden dat Nederland nergens zou komen in de poule des doods met Frankrijk en Italië."

  maatjes
  Vaste bezoeker Jorie Den Daas, Monique Maatjes en mascotte Doris. De teckel is van hotel Monopole, maar kan als mascotte niet gemist worden in Maatjes. Foto Nils ten Brinke  6/16 Birthdays
  www.scraplovers.com/forum/

  Happy Birthday to: 1902 - Kornelis Posthumus, Dutch chemist  Pump prices squeeze budgets of lengthy commuters
  Sat, Jun 14, 2008, www.grandhaventribune.com/

  Roger Posthumus began making his typically 45-minute commute from his home in Ferrysburg to his job in Ada 28 years ago.
  When he first started the 84-mile round-trip commute, gas was 75 cents per gallon and his job paid $8.25 an hour. Today, gas costs about five times more per gallon, but Posthumus said he fortunately makes substantially more at his job at Access Business Group, a division of Alticor (formerly the Amway Corp.).
  "The job started out as a temporary job out of college," he said. "Back then, the gas prices were not a problem. If you add in inflation, they are still not a problem.
  "I have made some good financial decisions over the years, so this does not really affect my budget," he added." I still do not want to spend any more than anybody else. ... With the higher prices, it does open the door to look at different employment, but right now I am OK with where I work."
  Other Tri-Cities area residents have found the higher gas prices are squeezing their budget as they commute five or six days a week to areas like Grand Rapids, Muskegon or Holland — or vice-versa, with residents from those areas driving here for work.
  Katie Schaefer lives in Spring Lake Township and has driven to St. Mary's Hospital in downtown Grand Rapids for her job as a physical therapist for the past two years.  Stoney Nakoda casino a new start for reserve
  Published: Wednesday, June 11, 2008, www.canada.com/calgaryherald/news/

  Assisted by two showgirls, the chiefs of the Stoney Nakoda First Nation cut a red ribbon Tuesday to open Alberta's newest casino, hoping it will bring economic and social benefits to a reserve with 80 per cent unemployment.
  "This is a very good day for the Stoney Nakoda Nation and all of its members. This opening marks the start of an important journey toward economic self-reliance," said Clifford Poucette, chief of the Wesley First Nation, which shares the reserve with two other native groups, the Chiniki and Bearspaw.
  The $65-million resort casino is at the junction of the Trans-Canada and Highway 40, at the turnoff to Kananaskis Country. The chiefs say it will provide employment, housing and social programs to the 4,000 Stoneys who live on the reserve, 55 kilometres west of Calgary, and at two satellite reserves near Longview and Nordegg.
  Read the whole story on Calgary Herald  Veel mag, maar onnodig beledigen niet
  Gepubliceerd: 22 april 2008 14:25 | Gewijzigd: 2 juni 2008 16:30, www.nrc.nl/europa/

  Vrijheid van meningsuiting moet ook worden getoetst aan Europees recht. Dus behandelde de nieuwe Europese Kamer Strafrecht vijf zaken waarbij die vrijheid in het geding is.
  Door onze redacteur Jos Verlaan
  Amsterdam, 22 april. Een bestuurslid van Gay Business Amsterdam (GBA) die terecht staat wegens het uitbrengen van een beledigend persbericht over een wethouder. Een man die op internet homo’s, joden en allochtonen zou hebben beledigd. Een journalist die foto’s maakt van een arrestatie en de agenten van racisme beschuldigt. Of een columnist die joden beledigd zou hebben in een weekblad van de Hogeschool Amsterdam.
  De Europese Kamer Strafrecht van de Amsterdamse rechtbank behandelde gisteren vijf strafzaken waarbij de vrijheid van meningsuiting in het geding was en het Openbaar Ministerie tot vervolging had besloten.
  De vijf zaken zouden normaal gesproken behandeld zijn door de politierechter, maar omdat vrijheid van meningsuiting niet alleen getoetst wordt aan het Nederlandse strafrecht, maar ook aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) werd besloten tot behandeling door de (meervoudige) Europese Kamer Strafrecht. Dat is een nieuw samenwerkingsverband van de rechtbanken van Amsterdam, Alkmaar en Haarlem, bedoeld om gebundeld zaken te behandelen waarbij Europees recht en met name het EVRM in het geding is.
  Is bijvoorbeeld het uitbrengen van een persbericht waarin de voormalige Amsterdamse wethouder Frits Huffnagel ervan wordt beschuldigd dat hij in dronken staat een GBA-bestuurslid voor NSB’er heeft uitgemaakt en fysiek heeft bedreigd, strafbaar volgens het EVRM? Huffnagel zelf vond van wel, hij deed daar in augustus 2005 aangifte van. Vorig jaar augustus besloot de politierechter om het dossier over te dragen aan de Europese Kamer. Het Openbaar Ministerie legde de GBA’er smaad ten laste, ook al omdat Huffnagel er in het persbericht van werd beschuldigd vriendjespolitiek te hebben bedreven bij het verstrekken van vergunningen.
  Het EVRM garandeert vrijheid van meningsuiting, aldus officier van justitie F. Posthumus gisteren. Maar datzelfde EVRM biedt ook de mogelijkheid om daar in nationale wetgeving grenzen aan te stellen. ‘In het belang van een democratische samenleving of voor de bescherming van de goede naam of rechten van derden.’ Achthonderd euro, was de eis, waarvan de helft voorwaardelijk.
  De man die beledigende teksten publiceerde op de site Polinco (Politiek Incorrect), hoorde ook een geldboete (900 euro) tegen zich eisen. Daarbij ging het om beledigende teksten over onder meer joden, allochtonen en homo’s. In het maatschappelijke debat mag veel, zo betoogde Posthumus. Dat is ook vastgelegd in uitspraken van de Hoge Raad én het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Maar uitspraken mogen niet onnodig grievend of beledigend zijn. Daarover zijn in het Nederlandse strafrecht bepalingen opgenomen, met name over uitspraken die tot discriminatie opwekken. Posthumus vroeg niet alleen om een geldboete, maar ook om verbeurdverklaring van de computer van de verdachte omdat daarmee de strafbare feiten waren gepleegd.
  Ook de journalist die vorig jaar augustus in Amsterdam getuige was van een arrestatie, daar met zijn mobieltje foto’s van maakte en vervolgens werd aangehouden, kan zich volgens Posthumus niet beroepen op het EVRM. Daarin wordt het recht op vrije nieuwsgaring weliswaar gegarandeerd, maar onder voorwaarden. De journalist was door de politie nadrukkelijk bevolen om afstand te houden en daar had hij geen gevolg aan gegeven. Bovendien had hij de politie beschuldigd van racistisch gedrag. Oorspronkelijk wilde Posthumus een voorwaardelijke boete van 110 euro eisen. Maar omdat de journalist ‘grote betrokkenheid’ bij de behandeling van zijn zaak had betoond, vroeg Posthumus om schuldigverklaring zonder oplegging van straf.
  Tegen de columnist van Havana, het weekblad van de Hogeschool Amsterdam, eiste de officier 800 euro, waarvan 400 voorwaardelijk. De toenmalige columnist Arnold S. schreef in september 2006 onder meer: „Sinds de nazi-tijd is het niet echt cool om negatieve dingen te zeggen over joden, maar soms snap ik best hoe het in 1937 allemaal zo ver heeft kunnen komen”. Bij de eerdere behandeling van deze zaak, voor de politierechter, noemde het Openbaar Ministerie deze passage „onverdund antisemitisch”. Uitspraak op 2 juni.

  LINKS
  Augustus 2008
 • Intense-Laser-Field Ionization of Molecular Hydrogen in the Tunneling Regime and Its Effect on the Vibrational Excitation of H2+
  and more stuff like that J.H. Posthumus

  Juni 2008
 • ME/Chronische Vermoeidheidssyndroom Martha Posthumus

  Maart 2008
 • Mediator Details Stan Posthumus

  December 2007
 • Keanu Reeves Added: December 22, 2007 Constantine. Pompeii (E.S.Posthumus)
 • Old Grumpy Dwarf Posthumus's blog


  Meer LINKS

  Archief nieuws
 • Maart 2007
 • Januari-februari 2007
 • December 2007
 • November 2007
 • Oktober 2007
 • September 2007
 • Augustus 2007
 • Juli 2007
 • Juni 2007
 • Mei 2007
 • April 2007
 • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007 >

  Google


  Vervolg Archief Posthumus in het nieuws:

 • 2006

 • - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999

  Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
   

         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.