advertenties


Nieuws
Posthumus in het nieuws


- Laatste nieuws
- Augustus 2008
- Juli 2008
- April-Juni 2008
- Maart 2008
- Januari-februari 2008
- December 2007
- November 2007
- Oktober 2007
- September 2007
- Augustus 2007
- Juli 2007
- Juni 2007
- Mei 2007
- April 2007
- Maart 2007
- Februari 2007
- Januari 2007


LINKS
Archief Posthumus in het nieuws:
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
- 1800-1899
Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus


 • Laatste nieuws Antal
 • Laatste nieuws Aranka
  Mijn Marktplaats
  Door Annette Posthumus
  De schrik van de watersporters

 •   Augustus 2008


  The Dark Night and Posthumus on Google.nl

  Heath Ledger and Posthumus on Google.nl


  Etymology
  August 24, 2008, australiagallery1.wordpress.com/

  The name “Australia” is derived from the Latin Australis, meaning “Southern”. Legends of an “unknown land of the south” (terra australis incognita) date back to Roman times and were commonplace in medieval geography but were not based on any documented knowledge of the continent. In 1521 Spaniards were among the first Europeans to sail the Pacific Ocean. The first use of the word “Australia” in English was in 1625—the words “A note of Australia del Espiritu Santo, written by Master Hakluyt”, published by Samuel Purchas in Hakluytus Posthumus.

  The Dutch adjectival form Australische was used by Dutch East India Company officials in Batavia to refer to the newly discovered land to the south in 1638. “Australia” was used in a 1693 translation of Les Aventures de Jacques Sadeur dans la Découverte et le Voyage de la Terre Australe, a 1676 French novel by Gabriel de Foigny under the pen name Jacques Sadeur] Alexander Dalrymple then used it in An Historical Collection of Voyages and Discoveries in the South Pacific Ocean (1771), to refer to the entire South Pacific region. In 1793, George Shaw and Sir James Smith published Zoology and Botany of New Holland, in which they wrote of “the vast island, or rather continent, of Australia, Australasia or New Holland.”  Verklaring ontucht na 9 jaar herroepen
  20 augustus 2008, www.nrc.nl/binnenland/

  Enschede, 20 aug. Een van de hoofdrolspelers in een omvangrijke ontuchtzaak in Enschede ontkent negen jaar na dato het misbruik door haar vader, moeder en oom.
  De inmiddels 20-jarige Deborah verklaart vanavond in een uitzending van KRO Reporter: „Het is niet gebeurd, dat weet ik heel zeker.” Ze zegt als elfjarige tot haar verklaring te zijn gekomen onder druk van de politie.
  Geert-Jan Knoops, advocaat van de in 2002 door het hof in Arnhem tot tbs veroordeelde vader Hennie K., wil het beeldmateriaal voorleggen aan de Hoge Raad. Hij verlangt nader onderzoek en wil dat Deborah opnieuw wordt gehoord. De Hoge Raad beslist binnenkort of de zaak wordt herzien.
  De commissie evaluatie afgesloten strafzaken (Posthumus II), ingesteld na fouten in de Schiedamse parkmoord, adviseerde in december nader onderzoek te doen naar de Enschedese ontuchtzaak. Er zou onvoldoende oog zijn geweest voor het feit dat de belangen van opsporing en hulpverlening niet altijd hand in hand gaan. Uit het rapport: „De bange kans moet onder ogen worden gezien dat een onschuldig persoon vast zit.”
  Hoogleraar strafrecht Theo de Roos, lid van Posthumus II, vindt het onbegrijpelijk dat het hof tot een veroordeling is gekomen.
  De Enschedese ontuchtzaak speelde in 1999. Deborah en haar zus Melissa, toen elf en dertien, zouden jarenlang zijn misbruikt door hun vader, moeder en oom. Die familieleden zouden de meisjes hebben aangezet tot misbruik van andere kinderen uit de buurt.
  Er is geen sprake geweest van ontucht, zegt Deborah nu. „Als ik bij mijn vader en moeder ertussenin lag, dan sliep ik gelijk, want meestal kwam ik alleen bij mijn vader en moeder als ik bang was, als het onweer was of zo”, zegt ze. Op de vraag waarom ze destijds toch over misbruik heeft verklaard, antwoordt ze: „Ik denk nu onder druk van de politie, van de verhoren. Dat gewoon de woorden ons in de mond zijn gelegd.
  Deborah heeft tot haar achttiende in instellingen gewoond. Nu woont ze zelfstandig. Haar zus Melissa, nu 23 jaar, is getrouwd en heeft een kindje. Zij wilde niet aan het programma meewerken.
  De moeder en oom hebben hun straf uitgezeten. Zij verklaren onschuldig te zijn. Vader Hennie K. verblijft in een tbs-kliniek. Omdat hij ontkent, wordt hij niet behandeld, aldus zijn advocaat.  Regen teistert Kasteeltuinconcert
  door Ton van Ingen Schenau. zaterdag 16 augustus 2008, www.destentor.nl/regio/lochem/ruurlo/

  RUURLO - Als je niet bijgelovig was, zou je het worden.
  Twaalf keer hield het Kasteeltuinconcert het droog, maar uitgerekend de dertiende keer viel het hemelwater met bakken uit de lucht. Voor de aanvang leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Een levensgrote kameel keek de binnenstromende bezoekers diep in de ogen en iedereen zocht zich een plek rond de podia en in de Orangerie.
  Oud kasteelheer baron van Heeckeren opende onder een dreigend wolkendek de festiviteiten en toen de ethnopop van Blaise Kintaki inzette, kwamen de eerste spetters omlaag. Voor Jos van der Leur en Joke Posthumus uit Zutphen was het de eerste keer. "Wij hebben in Sierra Leone gewoond. Dat is onze invalshoek. De muziek en de vitaliteit van Afrika spreken ons erg aan. Wij zijn vooral fans van Youssou N'Dour uit Senegal", klinkt het enthousiast. Dat zijn ook Barbara Bodegom en Henk ter Horst van de organisatie. "Bij de voorverkoop gingen al 1100 kaarten weg en dat is meer dan vorige jaren. De ervaring is dat het de hele avond dan nog doorloopt. Ook was er heel veel belangstelling voor de workshop waterdrums", aldus Bodegom.
  Inmiddels zijn de hemelsluizen geopend, openen zich de regenschermen en komt de vlucht naar de Orangerie op gang. Daar is net de workshop djembé begonnen. Een kring van piep tot grijs laat op commando ritmisch de handen wapperen. "Een, twee, drie vier, hé, je gaat naar huis", doceert de leraar, die de drummers tot slot uit volle borst 'O, ja, ja, Japié' laat meezingen. Na de actieve inbreng van het publiek laat Tino Trimo uit Guinee-Bissau, begeleidt door wisselende ritmes, zijn heldere zangstem horen. Buiten is de regen tot gespetter gereduceerd en hebben zich rond de podia weer de 'geregenjaste' muziekliefhebbers gedrapeerd.
  Een enkeling prefereert een natte stoel en de muziek gaat door met de band van Paco Diatta uit Zuid Senegal, die met zijn ritmische percussie, stem en vooral zijn authentieke kora de menigte tot groot enthousiasme brengt. Dat is ook het geval in de Orangerie waar de aanwezige vrouwen zich gretig tot de Afrikaanse dans laten verleiden. Buiten zijn inmiddels de fakkels en vuurkorven ontstoken, maar picknicken is er helaas dit keer niet bij. Enkele natte 'stoelgangers' sloffen nog door de modderige paden, maar 'watjes' blijven gezellig in de droge Orangerie. Vrijwilliger Max Visser is over het aantal bezoekers niet ontevreden. "Ik geloof dat we er zeker 1300 binnen hebben en daarmee komen we financieel wel rond", stelt hij vast. Zijn collega Peter Bernauer, die trouw de toegang bewaakt, heeft alle edities meegemaakt. "Regen hebben we nog nooit gehad. Wel hebben we ooit bij nat weer de zaak opgebouwd, maar toen klaarde het 's avonds toch weer op", herinnert hij zich.  Voor tiende keer een boerderij vol boeken
  14 augustus 2008, www.ed.nl/regio/eindhovenregio

  NUENEN - De jaarlijkse boekenmarkt bij dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen beleeft dit jaar zijn tweede lustrum.
  De markt vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 september. De activiteit is, op Sinterklaashof na, de belangrijkste inkomstenbron voor de dorpsboerderij. Rondom Sinterklaas verblijft de goedheiligman drie weken op Weverkeshof ('Sinterklaashof').
  Een heus boekenteam – Joop de Graaf, Martin Bergmeijer, Mariëtte Posthumus en Astrid Hofman – is het hele jaar door bezig om in het eerste weekeinde van september weer duizenden boeken van zo'n twee euro per stuk te kunnen presenteren.
  Inmiddels heeft de Nuenense boekenmarkt een goede naam opgebouwd, aldus Joop de Graaf. "Dat komt door de goede prijskwaliteitverhouding", zegt hij. De toegang tot de markt is gratis. Het aanbod is minstens zevenenhalfduizend exemplaren, in vijftien categorieën. Studieboeken zijn er niet te koop.
  "Na tien jaar weten de boeken zelf de weg naar Weverkeshof te vinden", lacht Mariëtte Posthumus. "Je kunt hier niet komen of er ligt een stapel." De opbrengst van de boekenmarkt wordt meestal voor de 'dierenkant' van Weverkeshof gebruikt. Zo staat er nu dankzij de opbrengst van vorig jaar een nieuwe kippenren. De markt op 6 en 7 september duurt van 10.00 tot 17.00 uur.
  Mensen die nog boeken over hebben, kunnen die inleveren bij de dorpsboerderij aan de Hugo van Berckellaan in Nuenen (maandag tot en met vrijdag, 9.00-12.00 en 14.00-17.00 uur).  Posthumus voorgedragen als wethouder
  14 augustus 2008, www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/

  De VVD-fractie in Blaricum heeft gisteren Rob Posthumus voorgedragen als nieuwe wethouder voor het Blaricumse college van burgemeester en wethouders.
  Posthumus (59) is de beoogd opvolger van partijgenoot Jan Heybroek, die per 1 september zijn functie als wethouder neerlegt. Posthumus is de huidige voorzitter van VVD-fractie Blaricum. Hij is al sinds 1977 actief in de politiek. Eerst in diverse bestuursfuncties elders in het land.
  De gemeenteraad van Blaricum moet nog wel een beslissing nemen over de voordracht. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering in september zullen de geloofsbrieven van de heer Posthumus worden onderzocht. Als daaruit blijkt dat er geen beletsels zijn, kan de raad aansluitend stemmen over zijn benoeming.  Death Notices
  11-08-2008, www.wellandtribune.ca/

  CRANDALL, Robert George -Surrounded by his loving family, peacefully at home, on August 9, 2008 in his 62nd year. Beloved husband for 23 years to Diana. Loving father of Rachel, Jordan and Miranda Crandall. Dear brother of Georgina Longbottom of Hamilton, Richard Carson (Marcia) of Brighton, Diane Wickert (Dieter) of B. C. and Kathy King of N. O. T. L. and cousin of Carolyn Venus of Mississauga and brother-in-law of George Posthumus (Luanne) of Stirling, Andy Posthumus (Katie) of Edmonton, Ed Posthumus (Brenda) of Calgary and Stan Posthumus (Val) of Dunnville. Loved son-in-law of Clarence and Ann Posthumus of Brampton. Sadly missed by numerous nieces and nephews. Predeceased by his parents and sister Barbara. Mr. Crandall was a retired employee of Atlas Steels with 37 years of service. The family will receive friends at the H. L. CUDNEY FUNERAL HOME,241 West Main Street, Welland on Thursday, August 14th from 1-3 p. m. followed by a service of remembrance in the Cudney Chapel at 3:00 p. m. Cremation has taken place. As an expression of sympathy, donations to the Canadian Cancer Society would be greatly appreciated.  Hoe de Friezen met tomaten hun rechten verkregen (Hemen Abdulla & S.B. Epozdemir)
  05-08-2008, azady.nl/

  Sybren Posthumus is lid van de Fryske Nasjonale Partij (FNP), jawel! Een Friese partijnaam dus. Fries is namelijk één van de twee officiële talen in Nederland, naast het Nederlands.
  De partij van Posthumus heeft als één van haar doelstellingen in haar programma federalisme, een woord dat bij de Koerden niet onbekend in de oren zal klinken. Posthumus zelf was een tijdje gemeenteraadslid voor de FNP in Ljouwert (Leeuwarden), maar is nu beleidsmedewerker op het Friese provinciehuis voor taal en cultuur. Tevens bekleedt hij de positie van vice-voorzitter van de European Free Alliance (EFA), een alliantie van Europese partijen, voornamelijk met een etnische achtergrond anders dan het land waar zij zetelen. De EFA heeft 6 zetels in het Europese parlement.
  De Friezen zijn een Germaans volk, zoals het Nederlandse en het Duitse volk. Het leefgebied van de Friezen strekt zich uit van enkele noordelijke gebieden van Nederland, totaan Duitse gebieden strekkende tot rond de Deense grens.
  De Friezen hebben in Nederland ten opzichte van de Koerden betrekkelijk meer rechten. Zo gebruiken zij hun taal in alle vrijheid en is wettelijk geregeld dat de Friezen in het openbaar en middelbaar onderwijs in hun eigen taal mogen worden onderwezen, mits dit in Fryslân gebeurt, het land van de Friezen, dat sinds een lange tijd ook geen ‘Friesland’ meer mag heten.
  Vanwege de gelijkenissen tussen de Friese en de Koerdische zaak, maar tegelijkertijd ook de grote verschillen op het gebied van het bestaan van oplossingen en de huidige situatie reisden journalisten Hemen Abdullah en Sidar Bengin Epozdemir af naar ‘Nederlands-Koerdistan’, Fryslân om daar Sybren Posthumus te ontmoeten.

  "De Friezen verkregen hun rechten in 1951 met een tomatenregen”

  Kunt u de FNP in het kort beschrijven?
  De FNP is de Frysk Nationale Partij. Wij hebben tussen de 1200 en 1400 leden. Onze partij bestaat al meer dan veertig jaar en groeit steeds meer. Dat merken wij bij de verkiezingen, want wij krijgen steeds meer stemmen. Op dit moment hebben we vijf Statenleden in Fryslân, en 55 gemeenteraadsleden in de provincie. Wij hebben ook via de OSF (Onafhankelijke Senaatsfractie) een persoon in de Eerste Kamer, maar deze zetel is in samenwerking met andere provinciale partijen. In Fryslân zelf hebben wij een burgemeester en vijf wethouders. Maar in ieder geval stijgt FNP nog steeds in de verkiezingen.
  Voor wie komen jullie op?
  Wij komen voor alle inwoners van Fryslân op. Dus niet alleen voor de Friestaligen. Wij zijn een nationale partij die inclusief denkt. Dit houdt in dat wij ook rekening houden met inwoners van andere afkomst. Daarom hadden wij bijvoorbeeld in de laatste verkiezingen veel oog voor minderheden die in Ljouwert (Leeuwarden) wonen, deze mensen voelen zich bijvoorbeeld in eerste instantie Koerd of Turk of Marokkaan en dan pas ook Fries.
  Interessant dat zij zich meer Fries voelen dan Nederlander!
  Ja, inderdaad!
  Wat heeft u te zeggen over de gelijkenissen tussen Friezen en Koerden. Bijvoorbeeld, beide volken hebben geen eigen staat, toch zijn het beiden Indo-Europeaanse volken die al honderden jaren op hun eigen grondgebied wonen.
  Klopt, deze gelijkenissen hebben ook tot een warme relatie tussen Friezen en Koerden geleid. Vooral hier in Ljouwert. We proberen ook zo veel mogelijk de Koerden te steunen. (H.E. & S.B.E.: hij haalt een brief aan een Koerdische organisatie in Duitsland gericht tevoorschijn en presenteert het ons. Hoewel de brief/toespraak in het Engels is geschreven staat er onderaan de brief de leus ‘bijî gelê kurd’, ‘leve het Koerdische volk’).
  . . .  Fresno Computer Store Pulls Plug on Customers: PC Club Closes Its Doors Abruptly, Leaving Patrons Without Their Computers.
  Thursday, August 07, 2008, www.istockanalyst.com/article/
  By Bethany Clough, The Fresno Bee, Calif.

  Frustrated customers of a Fresno computer store and repair shop continue to try to get their computers back after the shop closed suddenly last week.
  PC Club, a California-based chain with 37 stores in the western United States, left a note on the door telling customers it filed Chapter 7 bankruptcy and closed all its stores, including the one at Blackstone and Shaw avenues.
  It has left customers like Melinda Posthumus without her computer and records she needs to run her two businesses.
  "I've left messages ... I've e-mailed everyone I can," including calling the police and consulting a bankruptcy attorney, she said. "I literally want to run a tractor through the front of the store."
  Posthumus runs Dede's Decor, a custom cake business, and mobile tanning company Domestic Tanning. She has appointments with clients recorded on the computer, she said.
  Calls to PC Club's corporate headquarters and its parent company, Los Angeles-based NAOC Holdings, which bought the chain in May, were not returned.
  A recorded message by NAOC says the company is aware customers' computers are inside the store. The message says the computers will be shipped to PC Club headquarters in Industry, and then shipped out to the address on customers' invoices.
  It said the computers should be shipped to headquarters by Tuesday, but at least a dozen computers remained visible behind the repair counter Wednesday.
  Posthumus, who posted large notes on the Fresno store's windows, said at least five other customers in similar situations have called her.
  A sign on the door posted by PC Club refers customers to a 1-800 number that directs customers to a phone sex line. A handwritten note posted on the sign directs customers to the same number with a 1-888 prefix.
  Judy Hida of Fresno already paid PC Club more than $400 for a new computer after her old one crashed. But she doesn't know whether she'll ever get the new one she paid for and wants her old one back.
  The company still had both machines because it planned to transfer the documents on her old computer to the new one.
  "They have all our stuff; this is terrible," Hida said, noting that her pictures, medical records and sensitive reports through her work as a chaplain with the Clovis Police Department are on the computer.
  The reporter can be reached at bclough@fresnobee.com or (559) 441-6431.  d’Ouwe Helling trakteert
  dinsdag 5 augustus, www.nieuw-volendam.nl/

  Bistro d’Ouwe Helling aan de Haven/Zuideinde bestond donderdag 31 juli precies 10 jaar. Daarom werden de voorbijgangers getrakteerd op lekkernijen.
  Tiny Posthumus en Ylonka Pauw (in het Volendams gekleed) deelden aan de toeristen en passerende Volendammers zoute haring, bitterballen en sangria uit.
  De hele dag werd zo getrakteerd vanwege het 10-jarig bestaan van d’Ouwe Helling. Dit werd bijzonder op prijs gesteld.  Vechtsport in Beilen
  dinsdag 5 augustus, www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/

  „BEILEN - Ze zijn voorbij gevlogen, de wendeaovends in Beilen. Ter afsluiting is vrijdag 8 augustus de Beiler Ummekeer. Met als thema: China.
  Dorette Posthumus, voorzitster avondactiviteiten Beilen Promotie: ‘08-08-2008‘ is een bijzondere datum. Dan is de opening van de Olympische Spelen. Dus toen was de keuze voor het thema China niet zo moeilijk meer.‘
  Behalve de markt, kleindierenfestiade en het komische duo De Suikerspinnen, is er ook een Wushu-demonstratie. Wushu is een Chinese vechtsport.
  Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in een potje sumo-worstelen. Ook wordt de spectaculaire Chinese leeuwendans uitgevoerd. Voor ouderen is er van 15.00 tot 17.00 uur een middag in De Linde.  ’Op het laatst zongen we geen amen, maar gaymen’
  04-08-2008, www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/
  Li-Janne Leusink

  „Christenen horen bij de homobeweging en christelijke homo’s horen bij de kerk.” Aan het woord is Kees Posthumus, kerkjournalist en een van de voorgangers gisteren in de oecumenische openluchtdienst op het Amsterdamse Rembrandtplein. De viering werd gehouden ter gelegenheid van Gay Pride, dat dit jaar het thema ’Geloof, hoop en liefde’ had.
  Kees Posthumus ging de dienst voor.
  Posthumus stond zaterdag ook op de christelijke boot tijdens de Canal Parade en zegt het ’geweldig’ te hebben gehad. „Het mooie aan het evenement is dat het de homobeweging in haar volle breedte laat zien: homo’s die halfnaakt zijn, Antilliaanse homo’s en dus ook christelijke homo’s. Schitterend toch? Volgend jaar doen we, hoop ik, weer mee.” Hij krijgt bijval van homo’s en lesbiennes die om hem heen staan. „Op het laatst viel de muziek uit, toen zijn we maar gaan zingen. In plaats van ’amen’ werd het ’gaymen’. De bijbel beschrijft vaak hoe mooi de toekomst zal zijn. Voor mij was dit weekeinde een perfect voorbeeld daarvan. Iedereen was vrolijk, liefdevol en vol warmte.”
  Posthumus kwam twintig jaar geleden ’uit de kast’. Dat had hij eerder moeten doen, zegt hij. „Veel kerken maken een probleem van homoseksualiteit. Jammer, want dat is helemaal niet nodig. Je kunt uitstekend christelijk en homo zijn.”
  Zijn coming out vergelijkt Posthumus met de uittocht van het volk Israël uit Egypte. Het volk ging op weg naar vrijheid. Zo ervaarde ik dat toen ik openlijk homo werd. Het heeft me ’vroom en vrolijk’ gemaakt”, vertelt hij tijdens de viering.
  Ook in de homowereld zelf is nog onbegrip over christen en homo zijn. „Regelmatig wordt mij gevraagd: ’Wat doe je nog bij de kerk?’ Dan antwoord ik: ’Wij zijn geen randverschijnsel in het christelijk geloof. Dat is het beeld wat kerken ervan hebben gemaakt, jammer genoeg’.”
  Bij de viering, die circa 250 belangstellenden trok, was ook de algemeen secretaris van de Raad van Kerken, Klaas van der Kamp, aanwezig. „Als bezoeker en uit loyaliteit.”

  LINKS
  Augustus 2008
 • Intense-Laser-Field Ionization of Molecular Hydrogen in the Tunneling Regime and Its Effect on the Vibrational Excitation of H2+
  and more stuff like that J.H. Posthumus

  Juni 2008
 • ME/Chronische Vermoeidheidssyndroom Martha Posthumus

  Maart 2008
 • Mediator Details Stan Posthumus

  December 2007
 • Keanu Reeves Added: December 22, 2007 Constantine. Pompeii (E.S.Posthumus)
 • Old Grumpy Dwarf Posthumus's blog


  Meer LINKS

  Archief nieuws
 • Maart 2007
 • Januari-februari 2007
 • December 2007
 • November 2007
 • Oktober 2007
 • September 2007
 • Augustus 2007
 • Juli 2007
 • Juni 2007
 • Mei 2007
 • April 2007
 • Maart 2007
 • Februari 2007
 • Januari 2007 >

  Google


  Vervolg Archief Posthumus in het nieuws:

 • 2006

 • - 2005
  - 2004
  - 2003
  - 2002
  - 2001
  - 2000
  - 1999

  Bekende Nederlanders
 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • Sita Posthumus
 •  
   

         


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.